Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Tényleg érdemes a mátrixból...

Tényleg érdemes a mátrixból kilépni?

Figyelt kérdés

Amióta Andrew Tate felbukkant, egyre jobban elkezdett erősödni az eddig is jelen levő mátrixos nézet, miszerint mindannyian egy mókuskerékbe vagyunk, reggel ébresztőórára kelünk, hogy elmenjünk a munkahelyünkre, ahol egy rohadék főnököt kell eltűrni, majd 4-kor hazamenni, fáradtan vacsora után a tv elé ülni, majd fürdés, és ágyba fekvés, hogy másnap előröl kezdődjön minden. Kérdés, hogy ebből tényleg ki kellene lépni? Egyre többen hangot adnak ennek, és egyre jobban nyomják a szöveget, csak ha belegondolunk, ha tegyük fel mindenki kilép a mátrixból, akkor felbomlik a jelenlegi világrend. Mivel van egy berendezkedés, mindenki tanul valamit, amihez ért, vagy szeretne csinálni (jó esetben), és a munkaerőpiac ezen szegmensében igyekszik elhelyezkedni, dolgozik hozzájárul a GDP emelkedéséhez, fizetést kap, amiből adót vonnak le, hogy közszolgáltatásokat finanszírozzanak. Ha holnaptól mindenki megtehetné, hogy gép előtt ülve akkor dolgozzon, amikor akar, és csak dropshipping, tőzsde, kripto, forex meg stb-vel foglalkozna, akkor ez a világrend felbomlana, ami veszélyekkel is járna, mivel ugye ecsetelni sem kell, hogy mennyi mindenre szükség van, amivel a mátrixosok nem foglalkoznak, ugyanakkor azt is be kell látni, hogy ez tényleg nem szabadság, hogy van egy napon kb 4 óra érdemi időd amit arra használsz, amire akarsz, mert reggel készülsz munkába, 8 óra elmegy vagy eosszabb esetben 12, és ha délután hazamész, vacsorázol, onnantól estig van egy kis szabadidőd. Évente egyszer eljutsz nyaralni, van vagy 25 nap alapszabadságod, meg a hétvégék. Igazából mindenkin azt veszem észre a környezetemben, hogy elege van ebből, sopánkodnak milyen hamar elmegy a hétvége, már megint hétfő, milyen hosszú a hét, alig van szabadidő stb. Ezeket mondják csak.

Szóval ez kicsit ilyen patthelyzet, hogy a mátrix is sz.r, viszont ha mindenki ebből a rendszerből kilépne, az se tartható állapot. Hol a megoldás?

2023. aug. 22. 07:02
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
58%

"Napi 8 órát dolgozol, a hétvégéid szabadok csak, és 25 nap szabadságod van, aminek a felével a munkáltatód rendelkezik."

Normális munkakörben még alkalmazottként sem muszáj 8 órát dolgoznod, ha meg vállalkozó vagy, akkor pláne.

És 45 évesen pl már 30 nap szabid van, abba meg, hogy mikor veszed ki, csak a csicska cégek szólnak bele. Amíg alkalmazott voltam, addig se mondta meg egyik munkahelyem sem, mikor mehetek szabira. Oké, a hosszabb szabit persze előre jelezni kellett, de amúgy sosem volt olyanból probléma, hogy "főnök, holnapra kellene egy nap szabi".

Jellemzően az állami cégek olyan trágyák, hogy meghatározzák, mikor menj szabira.

2023. aug. 22. 10:41
 12/30 anonim ***** válasza:
77%

"Napi 8 órát dolgozol, a hétvégéid szabadok csak, és 25 nap szabadságod van, aminek a felével a munkáltatód rendelkezik."

Nálunk pl. van egy garázsboltos, már évtizedek óta működteti a boltját. Vagy ő van a kassza mögött, vagy a felesége. Szerintem nincs is más alkalmazottuk. Nem hiszem hogy évente 6szor nyaralna a maldívon. Pedig ő is "vállalkozó".

2023. aug. 22. 10:44
 13/30 anonim ***** válasza:
0%

"Valójában, ha holnapra történik veled valami, akkor is talalnak mást, aki kitöltené a helyedet a fogaskerélben."

Kétlem hogy helyettem könnyen találnak mást mert olyan tapasztalatom és tudásom van amit nagyon nehéz pótolni és azokat a rendszereket amiket én fejlesztettem le, az más embernek komoly kihívást jelent egyrészt a működését megérteni, másrészt abba belenyúlni vagy továbbfejleszteni.

Az éremnek egyébként 2 oldala van, ha egy cég felbontja velem a megbízási szerződést (contractorként dolgozom full-stack fejlesztőként elsősorban külföldre) akkor találok helyette 100 másik céget vagy ügyfelet.

"Amikor azt mondják, hogy tanulj, az tetszik vagy sem, azt jelenti, hogy képezd magad egy jó alkalmazottá"

Ez egyáltalán nem igaz, egy szóval nem állítottam. A tanulás sem azt jelenti hogy ülj be az iskolapadba és tanuld meg amit mondanak, hanem képezd magadat olyan területen amivel értéket tudsz teremteni és profitábilis tevékenységet végezni. Akármennyire hihetetlen a vállalkozói léthez is szükséges tudás, mert anélkül csődre vagy ítélve...

"attól, hogy te esetleg elhiteted magaddal, hogy jó életed van, és te magas pozícióban állsz ebben a rendszerben attól még te is csak egy kishal vagy"

Én nem elhitetem magammal hogy jó életem van, hanem olyan életem van amivel teljesen elégedett vagyok, meg van mindenem amire szükségem van, a munkám az ami a hobbim és freelancerként onnan és akkor dolgozom amikor akarok, a lényeg hogy a termék az előre megállapodott időpontra le legyen szállítva és nyilván olyan szerződést kötök ami kényelmes életet biztosít számomra. Én ha ezzel kis halnak is számítok a gazdasági életben az sem különösebben foglalkoztat, nincs igényem arra hogy több milliárd dollár értékű privát repülőgépeim legyenek, sem arra hogy a politikai elithez tartozzak, bőven megelégszem az árfolyamtól függően 2,5 - 3,2 milliós fizetésemmel.

2023. aug. 22. 10:55
 14/30 anonim ***** válasza:
48%
Amúgy annyira látszik hogy mennyire semmi kapcsolata nincs a kérdezőnek a valósággal, csak az ilyen Tate féle mantrázott incel baromságokat mondja vissza egy az egyben.
2023. aug. 22. 11:02
 15/30 anonim ***** válasza:
73%

“ha neked ennyiből áll az életed hogy reggel 8-kor felkelsz bemész dolgozni ahol eltűröd a rohadék főnököt és délután 4-ig dolgozol azért hogy ne halj éhen”

Az aktív (dolgozó) korú emberek 80%-ának erről szól az élete.

2023. aug. 22. 12:08
 16/30 anonim ***** válasza:
80%

1# "A bérrabszolgák azt nem fogják fel hogy pontosan a túlkínálatuk okozza a nyomorúságukat, így továbbra is halomra szülik a jövő bérrabszolgáit."

Pont azért hogy 3 évig kilépjenek a Mátrixból. Nem kelljen melózni

2023. aug. 22. 12:38
 17/30 anonim ***** válasza:
0%

#13 "bőven megelégszem az árfolyamtól függően 2,5 - 3,2 milliós fizetésemmel."

És akkor az még contractorként nem is annyira eszméletlenül sok. Ez nagyjából 90 ezer Euró / 98 ezer USD évente, de jól helyezkedve, pl USA cégeknek dolgozva évi 120-130 ezer USD is összejöhet.

2023. aug. 22. 12:51
 18/30 anonim ***** válasza:
0%
Menj pedagógusnak. Nyáron 9 hét szabadság + 3 hét téli szünet + ősi + tavaszi
2023. aug. 22. 12:52
 19/30 A kérdező kommentje:

Huhhhh nemtom ki kicsoda, hirtelen sok válasz érkezett, egybe reagálok pár kommentre random, amire van kedvem. 😂

"Kétlem hogy helyettem könnyen találnak mást mert olyan tapasztalatom és tudásom van amit nagyon nehéz pótolni és azokat a rendszereket amiket én fejlesztettem le, az más embernek komoly kihívást jelent egyrészt a működését megérteni, másrészt abba belenyúlni vagy továbbfejleszteni."

Igen, igen, mindenki meg tudja magyarázni. Hidd el, pár hét alatt megtanulja bárki. Engedd is el ezt az egoista hozzáállást a saját érdekedben, mert senki se pótolhatatlan a rendszerben, hiába is a saját lelkivilága megnyugtatása végett mindenki szereti ezt gondolni saját magáról. Nálunk is van eg 60 éves kommunista boomer, aki minden nap veri magát, hogy ha ő elmegy nyugdíjba mi lesz ezzel a munlahellyel, ő itt van 30 éve, csak ő ismeri a dolgokat, hogy mi miért alakult így stb... kb egy hét betanítás a munkája egyébként. Gondolom, ha programozó vagy, feltételezem a hozzászólásból, nem hinném, hogy valami marslakók nyelvén prpgramoztál, egy tapasztalt infós kiismeri azt majd.

"bőven megelégszem az árfolyamtól függően 2,5 - 3,2 milliós fizetésemmel."

Ez kevés. Itt gyk-n mindenki 5 millió ft felett keres. 🤣

"És 45 évesen pl már 30 nap szabid van, abba meg, hogy mikor veszed ki, csak a csicska cégek szólnak bele."

Micsoda életút, szóval mire eléred azt a kort, hogy havonta van valami kínod, addigra már 30 nap szabid van. Egyébként valóban nem nagyon szokták követni szigorúan a Mt-t, viszont azért tájékoztató jelleggel csak megjegyzem, hogy egyébként ha te szabit akarsz kivenni, a törvény szerint előtte 15 nappal jelezni kellene a főnöknek, akármennyire is nevetségesen hangzik, ez van a Mt-ben, nyilván a valóságban senki se foglalkozik vele.

"Nálunk pl. van egy garázsboltos, már évtizedek óta működteti a boltját. Vagy ő van a kassza mögött, vagy a felesége. Szerintem nincs is más alkalmazottuk. Nem hiszem hogy évente 6szor nyaralna a maldívon. Pedig ő is "vállalkozó"."

Na pl ennek nincs semmi értelme, ha tényleg az év minden hétköznapján robotolnak a semmiért és még csak ki sem élvezik a munka gyümölcsét.

"Amúgy annyira látszik hogy mennyire semmi kapcsolata nincs a kérdezőnek a valósággal, csak az ilyen Tate féle mantrázott incel baromságokat mondja vissza egy az egyben."

Az látszik inkább, hogy te továbbra is szalmabáb effektussal küzdesz, és ha ugyanaz a személy vagy, mint aki korábban fel se bírt fogni semmit, akkor továbbra is közlöm veled, hogy a képzeleteddel vitatkozol és egyre nevetségesebb. Szerintem ilyenkor kell inkább hagyni a kérdést, ha érdemben képtelen vagy hagyni magad után egy értékes gondolatot. A vergődésedre senki se kíváncsi.

2023. aug. 22. 13:02
 20/30 anonim ***** válasza:
31%

"ilyenkor kell inkább hagyni a kérdést"

Ebben a rövid részletben egyet értek.

Te egy menthetetlen incel vagy. Csak légy szíves ne tömegmészárolj le senkit ha lehet.

2023. aug. 22. 13:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!