Máshol is van probléma a munkaidő vs. hivatalos ügyek intézésével?
"Kellene kérvényezni hogy biztosítsanak egy napot hosszabb nyitvatartással."
Ezen felnevettem...
Nálunk évekkel ezelőtt bezárt a posta. Ha jön küldemény, a postással egyeztetünk telefonon, hogy a kb. 20-25 kilométeres körzetben megközelíthető 3 város közül hol hagyja a küldeményt, hogy el tudjunk majd menni érte, és átvenni.
Szóval tényleg örüljetek, hogy egyáltalán van még nálatok posta.
Nálunk nincs. Rugalmas a munkaidő.
Mondjuk nem is annyival van megoldva, hogy lelépek előbb és kész. Rugalmas munkaidő lévén máskor ledolgozom. Vagy éppen kiugrok, aztán vissza és folytatom a munkát. Végszükség esetén van szabadság.
Van, amióta 8-tól 5-igben dolgozom ez van. Ha ki is tudok rohanni valamiért, akkor is végig ott motoszkál bennem hogy mit felejtettem el, mi vár még rám odabenn stb. Hiába a HO, hiába a papíron rugalmas munkaidő. Se az ügyintézés, se a munkavegzés nem hatékony így. Én az ügyeim legnagyobb részét addig halogatom amíg lehet. Ki vettem venni 1 hetet/év amikor egy részét ezeknek megpróbálom elintézni. Az online ügyintézést meg hagyjuk már. Most kaptam egy értesítő 5000 Ft adótöbblettől (önkori). Adóosztály nyitva 3 munkanapon, 9 és 16 ó közti változatos idősávokban, jó hosszú ebédszünettel. Lehetne e-papiron is kérni a visszatérítést de ahhoz előre nyilatkoznom kellett volna hogy kérhetek e-papiron visszatérítést 🤣 Onnan tudom, hogy tavaly már megpróbálkoztam munkaidő után a szabadidőmben kicsit epapirozni. Szóval marad a jó öreg személyes ügyintézés, aztán keccsölhetek este hétig hogy le legyen húzva a riport időben.
Kib...tt egy kaszárnyakapitalizmus ez, ennyi erővel lassan mehetnénk a szénbányába is dolgozni napi 12 órában, ugyanígy nem lenne időnk semmire de legalább gondolkozni se.
Bántás nélkül kérdezem, elmesélnéd, mi ez a sok csak munkaidőben elintézhető hivatalos ügy?
Ugye nem csekkekkel rohangálsz a postára 2023-ban?
Ugye már réges-rég van ügyfélkapud?
Ugye réges-rég van mobilbankod?
A) eset: az ha nem lehet személyesen elintézni :D
B) eset (konkrét példa): korrigáld 5 év SZJA bevallását önrevízióval, mert van egy adótöbbleted (befizetett de be nem vallott...)
- ÁNYK megfelelő letöltése és telepítése 20-30 perc
- összes adóbevallásod előkukázása, lementése 5 perc /bevallás
- ha gyors akarsz lenni kinyomtatod mindet. ha nem akkor kattintgathatsz képernyők közt míg ki nem folyik a szemed :D 20-30 perc
- összegek kiszamolgatasa, önrev bevallások kitöltögetése 20-30 p
- átnézni (letölteni mindet stb) 10 perc
- nem hibáztál mert PENGE vagy akár a melóban, megnyomhatod a BEKÜLDÉS gombot xD
- megnézed az emailt, e tarhelyet e bevet meg az összes szutyok helyez hogy TÉNYLEG MINDEN MEGÉRKEZETT E
Asszem ez bőven 1 óra fölött van és csak egyetlen egy kiragadott példa.
#19: Ez egyetlen kiragadott példa volt, ami 1 óra és egy 5 éves periódusban egyszer kellett megcsinálni, ha kellően balf/sz voltál előtte...
Nem igazán meggyőző, miért is állandó probléma ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!