Érdemes-e 1 millió forintot valutába fektetni befektetés céljából?
Nem értek a igazából a pénzügyi dolgokhoz, de szeretnék elkezdeni ezzel is foglalkozni.
Ha érdemes, hogyan?
@21
Én az Admiralsnál nyitottam egy számlát kifejezetten arra a célra, hogy devizák között váltogassak. EUR/HUF esetében nappal jellemzően 28 fillér a különbség a vételi és az eladási ár között. Tehát akár napon belül többször tudok váltani oda vissza, ha a helyzet úgy hozza.
Ha pedig az EUR/HUF-ot shortolom, azaz forintot vásárolok euró ellenében, akkor napi kamatot kapok, melynek lényegesen magasabb a kamata, mint az állampapír hozama.
“ott végtelen a kockázat, tehát simán elbukhatod vele az 1 milliódat akár pár perc alatt.”
Ez jó nagy marhaság. Jó lenne hiteles forrásból tájékozódnod, s akkor nem írnál ekkora ökörségeket.
"Ha pedig az EUR/HUF-ot shortolom, azaz forintot vásárolok euró ellenében, akkor napi kamatot kapok, melynek lényegesen magasabb a kamata, mint az állampapír hozama."
Ne degradálj senkit, hogy ki beszél ökörségeket, mutasd inkább a számládat és elhiszem, hogy nem csak demózol, hanem rendes összeget forgatsz az Admiralsnál forexen. Na, muta, ne szájhősködj!
@24
Bárki láthatja a számlámat, aki méltó rá. Ám, te a stílusod alapján nem tartozol közéjük.
@24
A demó neked való. Én demó-forintokért még soha nem tudtam pl. kenyeret venni.
Ezért kereskedek élesben.
"Ezért kereskedek élesben."
Csak szájhősködsz.
@27
"Csak szájhősködsz."
Bizonyítsd be!
Kedves #21 melyik devizapár adja most a legjobb kamatot? Mersz-e arra kötni, vagy kerülöd?
És hogyan lehet kiszámolni, hogy mondjuk egy nem túl nagy, 3000 eurós számlán hány LOT-os pozícióban shortolhatok mondjuk az általad említett EUR/HUF devizapárt és mekkora veszteségre számíthatok, ha X Ft-ot vagy %-ot romlik a forint árfolyama?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!