Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Milyen lehetőségei vannak egy...

Milyen lehetőségei vannak egy nőnek aki pont a felmondási vagy a már új helyen lévő próbaidő alatt esik teherbe?

Figyelt kérdés
Több éve nem jön a baba és a munkahelyemről már egyre inkább menekülnék, de nem merek felmondani, hiszen mi van ha pont akkor jön össze..Hiába dolgozok 15 éve, ha most pont akkor esnék teherbe ha felmondok akkor nem kaphatnák semmit...se táppénzt, se gyes, se gyed semmit...én úgy tudom, hogy max valami 28000 ft-ot kaphatnék alanyi jogon...a kérdésem arra vonatkozik, hogy milyen lehetőségei lehetnek egy ilyen helyzetben lévő nőnek? esetleg valamilyen kiskapu mint pl hogy tartogatni a munkanélküli segélyt arra az esetre ha véletlen összejönne amíg nincs munkája hogy a szülés pillanatában biztosítva legyen? vagy esetleg egyéni vállalkozást csinálni gyorsan? Így nagyon nehéz munkahelyet váltani, hiszen ha egy új helyen kezdenék és próbaidő alatt esnék teherbe akkor is biztosan elveszíteném a munkámat, hiszen az én esetemben rögtön veszélyeztetett terhesnek minősítenének és senkit nem érdekelne hogy terhes vagyok, hiszen próbaidő alatt a terhes nők nincsenek védve. Hátha valaki itt ért hozzá, hogy milyen kiskapuk léteznek ilyen esetre...amúgy ezt kicsit igazságtalannak is érzem, hogy valaki dolgozik 2 évet össz-vissz egész életében aztán szépen teherbe esik és megvan minden juttatása amíg a másik hiába dolgozott akár 20 évet előtt és fizette az adót 20 évig, ha pont olyan szerencsés hogy felmondási illetve próbaidő alatt esik teherbe akkor meg nem kap semmit...Került már valaki esetleg ilyen helyzetbe?

2023. aug. 10. 17:14
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
63%

10

Az hogy a férjed jól keres az egy dolog. Az az ő pénze nem a tiéd. Azt kell nézni neked mennyi jövedelmed van és abból hogy jössz ki ha albérletet egyebeket is kéne fizetni.

2023. aug. 10. 19:30
 12/17 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem meg a kérdés jogos és értelmetlen azt taglalni, hogy “minek neked az a pénz”.

Nekem a csedem 4,6 millió forint lenne. Lehet mondani, hogy egyáltalán minek nekem, de azt gondolom, hogy a felvetés jogos, hogyha valaki ledolgozott 20 évet, akkor nem fair, hogy ennyivel kevesebbet kap pusztán a szerencse/szerencsétlenség miatt.

Kérdező, amúgy még “rosszabb” a helyzet. Az első 4 hónap után tudnál elmenni táppénzre. Ha munkahelyet akarsz váltani és nem akarod kockáztatni a csed-et, akkor 4-5 hónapot ki kell hagyni sajnos.

2023. aug. 10. 19:34
 13/17 anonim ***** válasza:
86%
Jah azért 4-5 hónapot mert csak annyit lehetsz táppénzen, amennyi ideje az új helyen dolgozol.
2023. aug. 10. 19:35
 14/17 anonim ***** válasza:
74%
Amúgy ha nem magas a fizud, akkor el tudsz menni a szülés előtt munkanélkülire 3 hónapra, akkor minimálbérből számolják, de kapsz csedet
2023. aug. 10. 19:47
 15/17 anonim ***** válasza:
0%

"Elsődleges szabály: akkor mondunk fel bárhol ha megvan az új munkahely..."

Persze. A munkahelyek javarészén mondjuk baromira nem várnak még 1 hónapot az adott emberre, hanem akkor választanak olyat, ami tud kezdeni.

2023. aug. 11. 14:42
 16/17 anonim ***** válasza:
Kérdező, miért nem védekeztek abban a 3 hónapban, míg próbaidőm vagy? Az már nem oszt, nem szoroz.
2023. aug. 11. 14:42
 17/17 anonim ***** válasza:
Amúgy azt se értem, ha több éve nem jön a baba, mit izgulsz, akkor ott szinte biztos valami probléma van, amire kezelés kell és úgysem fogsz teherbe esni, szóval ettől nemigen kell félned.
2023. aug. 11. 14:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!