Milyen lehetőségei vannak egy nőnek aki pont a felmondási vagy a már új helyen lévő próbaidő alatt esik teherbe?
Figyelt kérdés
Több éve nem jön a baba és a munkahelyemről már egyre inkább menekülnék, de nem merek felmondani, hiszen mi van ha pont akkor jön össze..Hiába dolgozok 15 éve, ha most pont akkor esnék teherbe ha felmondok akkor nem kaphatnák semmit...se táppénzt, se gyes, se gyed semmit...én úgy tudom, hogy max valami 28000 ft-ot kaphatnék alanyi jogon...a kérdésem arra vonatkozik, hogy milyen lehetőségei lehetnek egy ilyen helyzetben lévő nőnek? esetleg valamilyen kiskapu mint pl hogy tartogatni a munkanélküli segélyt arra az esetre ha véletlen összejönne amíg nincs munkája hogy a szülés pillanatában biztosítva legyen? vagy esetleg egyéni vállalkozást csinálni gyorsan? Így nagyon nehéz munkahelyet váltani, hiszen ha egy új helyen kezdenék és próbaidő alatt esnék teherbe akkor is biztosan elveszíteném a munkámat, hiszen az én esetemben rögtön veszélyeztetett terhesnek minősítenének és senkit nem érdekelne hogy terhes vagyok, hiszen próbaidő alatt a terhes nők nincsenek védve. Hátha valaki itt ért hozzá, hogy milyen kiskapuk léteznek ilyen esetre...amúgy ezt kicsit igazságtalannak is érzem, hogy valaki dolgozik 2 évet össz-vissz egész életében aztán szépen teherbe esik és megvan minden juttatása amíg a másik hiába dolgozott akár 20 évet előtt és fizette az adót 20 évig, ha pont olyan szerencsés hogy felmondási illetve próbaidő alatt esik teherbe akkor meg nem kap semmit...Került már valaki esetleg ilyen helyzetbe?2023. aug. 10. 17:14
1/17 anonim válasza:
Őszintén szólva ha 15 év alatt annyi megtakarításotok sincs a pároddal / férjeddel, hogy egy szülést és a vele járó költségeket le tudjátok bonyolítani mindenféle segély, GYES stb... nélkül akkor inkább meg se szüld a gyerekedet, mert ritka nyomorúságos, nélkülöző élete lesz
3/17 A kérdező kommentje:
nem lenne létszükséglet, viszont a mai világban azért ha minden házaspár megélne egy keresetből akkor sokkal kevesebben dolgoznának...:D illetve ha csak azok vállalhatnának gyermeket akiknél nem számítana egyáltalán ha az egyik fél keresete kiesik akkor a mi nem létező nyugdíjunkat nem lenne ki kitermelje annyira kevés gyermek születne...
2023. aug. 10. 17:28
4/17 anonim válasza:
Elsődleges szabály: akkor mondunk fel bárhol ha megvan az új munkahely...
5/17 anonim válasza:
Nem teljesen értem a kérdésedet. Be kellene lazulnod és úgy tekinteni a mostani helyedre hogy onnan úgy elmész - szülni. Ha már terhes vagy, úgyse rúgnak ki olyan egyszerűen.
6/17 anonim válasza:
Elöször is, addig nem mondok fel, amíg nem biztos az új hely, illetve ha mégis, akkor minimum a próbaidö végéig védekeznék a helyedben.
7/17 anonim válasza:
"a mi nem létező nyugdíjunkat nem lenne ki kitermelje annyira kevés gyermek születne"
A nyugdíjad nem lehet a születendő gyerekekre hagyni. Azt neked kell megoldanod, a megtakarításaidból, amit kamatos kamattal hónapról hónapra hízlalsz.
Ha ügyesen csinálod, 40 éves korod környékén "nyugdíjba mehetsz", hisz addigra hátralevő életedre megvan a keret.
8/17 anonim válasza:
a mostani helyről mész szülni ha ennyire parázol. Bár ha ennyire parázol akkor nem is csodálom hogy nem leszel terhes.
9/17 anonim válasza:
Ne szülj, ha ennyire számolgatni kell a filléreket.
10/17 A kérdező kommentje:
igazából a férjem nagyon jól keres, nem lenne gond. Annyi, hogy jobban érezném magam, ha nekem is lenne saját keresetem, hiszen terhesen dolgozni nem tudok mivel van egy betegségem ami miatt eleve veszélyeztetett terhes lennék. De végülis igazatok van, ilyenkor a férj dolga hogy biztosítson mindent a nő számára.
2023. aug. 10. 19:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!