Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » “Lemásolni” valakit a tőzsdén,...

“Lemásolni” valakit a tőzsdén, jó ötlet?

Figyelt kérdés

Nemrég kezdtem el ide befektetni, most tanulgatok ès olvasgatok a témában.

eToron van egy olyan lehetőség, hogy egy sikeresebb befektetőt copy-zhatod és elgondolkodtam rajta. Nemtudom, hogy hosszutàvon mennyire fog nekem ez menni vagy mennyire tudom majd kilogikázni, képben maradni a dolgokkal és magam irànyítani, ezért lehet hogy jó ötlet lenne?

Igazából nem kötnek le különösen ezek a hirek, sosem követtem, de mindenképp szerettem volna ide is befektetni . Ez egy passzívabb folyamat lenne, gondolom egy tanult, tapasztalt ember sikeresebben csinàlja, mint én.

Havi 100-150 eurót tudnék befektetni, szerintetek ezt mennyire éri meg igy csinàlni? Illetve akinek van tapasztalata leírná konkrétabban, hogyan is működik, mennyi értékben és meddig “másol” valakit ?

2023. aug. 5. 16:58
 1/7 krwkco ***** válasza:
17%

"“Lemásolni” valakit a tőzsdén, jó ötlet?"

Két dologtól függ:

1. Az illető valóban sikeres, mert hatékony stratégiája van? Vagy csak szerencséje volt? Esetleg nem is nyereséges csak elhallgatja a veszteségeit.

2. Milyen késéssel tudod követni a trade-jeit? Ha valakinek sok követője van, akkor kis részvények esetén a követők a guru nyereségességének irányába mozgatják az árfolyamot. De aki később kapcsolódik be, az már csak drágábban tud venni és olcsóbban eladni.

2023. aug. 5. 17:06
 2/7 A kérdező kommentje:
Néztem pàr profilt, akik nyereségesek voltak, de ennél részletesebben mèg nem értek hozzá, hogy mire legyek figyelmes. Illetve hogy az összeget én adom meg, vagy amennyit fektet ő, annyit kellene én is?
2023. aug. 5. 17:09
 3/7 anonim ***** válasza:
38%
Persze hogy jo otlet, foleg ha sokaig nyero volt akkor valoszinuleg ezutan is az lesz, igy megy ez... Az egig nonek a fak
2023. aug. 5. 17:10
 4/7 anonim ***** válasza:
38%

Tuti, mindenkinek aki vagyonra tett szert tőzsdèn így csinàlta.

ja nem

2023. aug. 5. 18:04
 5/7 anonim ***** válasza:
22%

Szerintem nem feltétlenül, mert akit másolsz valószínűleg nagyobb tőkével kereskedik, így a befektetett összeghez viszonyítva alacsonyabb a tranzakció díj.

Másik kérdés, hány féle részvénye van? 5, 10, 100, 1000? Kis tőkével nem érdemes sok részvényt venni, mert elmegy tranzakció díjra.

Harmadjára, ő olyankor száll be, amikor jó vételi árfolyamot lát. Hozzád mikor jut el az információ, tudsz ugyanolyan árfolyamon vásárolni?

2023. aug. 5. 18:14
 6/7 anonim ***** válasza:
70%

Kérdező, de miért kellene másolni?

Gondolod, a másolás a célravezető megoldás?

Amikor gyerekként az osztálytársadat másoltad, attól jobb lett bármi is? Fejlődtél? Jobb lettél? Okosabb lettél?

Igazán a tanulás és a gyakorlás visz előbbre.

@5 "így a befektetett összeghez viszonyítva alacsonyabb a tranzakció díj."

"mert elmegy tranzakció díjra"

Brókerfüggő, hogy egyáltalán van-e tranzakciós díj.

Pl. trading212-nél nincs, kis tőkével ez a legjobb megoldás, akár 0,01 db részvényt is tud venni a kispénzű, szóval, teljes mini-portfoliót tud építeni az ember már akár pártízezer forintból is.

Nyilván nem lesz ebből gazdag, de a tőzsdével történő ismerkedésre, tanulásra nagyon is tökéletes.

2023. aug. 5. 18:40
 7/7 anonim ***** válasza:
0%
Nézd, nekem VIP számlám van az InstaForexen, mert nem kevés lóvéval indultam és átlagban nyereségesen kereskedem évek óta. Ha te az én kötéseimet próbálnád másolni, biztos bukó lennél, mert nekem a pozíció fenntartása rendkívül kedvező áron van - neked meg egy ECN számlán a napi kamat elviszi a nyereségedet.
2023. aug. 7. 10:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!