Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ez az ötlet működhet?Ha igen...

Ez az ötlet működhet?Ha igen akkor melyik gyümölccsel?

Figyelt kérdés
Nem megélhetésként és nem is passzív jövedelemként gondolok erre,hanem szimplán egy kevés extra pénzre sok év múlva. Azon gondolkodtam ma,hogy most 16 vagyok,és ha elültetnék mondjuk 4-5 gyümölcsfát itthon (van egy birtokunk, egy kisházunk és egy harmadik ilyen gazdálkodási házunk és arra gondoltam hogy elültethetnék néhány fát (az egyik kérdés az hogy milyet érné meg legjobban), várnák 10 évet és az abból jövő profitot vagy arra használnám,hogy ne kelljen gyümölcsöt vennem,hanem az legyen az enyém,vagy eladnám egy kis extra pénzért. A szüleim támogatnának ahogy őket ismerem,gondoznám a fákat nem lenne semmi gáz csak nem tudom hogy megéri-e vagy van-e valami rejtett költség vagy bármi amit nem vehettem figyelembe. Véleményekre lennék kíváncsi,arra hogy szerintetek működhet-e és arra is,hogy milyen fákat érné meg ültetni?

2023. márc. 27. 19:06
1 2
 1/11 NTBS ***** válasza:
100%
Bármi jó lehet.
2023. márc. 27. 19:47
 2/11 anonim ***** válasza:

Nem rossz ötlet, egy gyümölcsfa csemete pár ezer forint és 4-5 év múlva már termőre is fordulhat. Nagy kockázat nincs benne, de olyan lehet, hogy kipusztul a fa.

Én 10 éve vettem 4 fát a szüleim kertjébe, már csak egy maradt bőle, de tavaly arról is lefagyott a virág.

Saját gyümölcs jól tud esni, de hogy eladni is jusson belőle, az sok idő.

Próbáld meg nyugodtan, de lehet hogy már elkéstél, mert a fákat vagy kora tavasszal a nedvkeringés megindulása előtt, vagy késő ősszel a fagyok előtt kell ültetni.

2023. márc. 27. 20:03
 3/11 anonim ***** válasza:
Ha megvan a terület rá akkor egyértelműen jó ötlet. Kell majd vele foglalkozni és költség is lesz (locsolás, munka, mint metszés, permetezés, stb..) de amilyen gyümölcs árak vannak és lesznek biztosan megéri. Eladásra - már nem valószínű de magatoknak mindenképpen. Úgyhogy javaslom olyan gyümölcsöt válassz amit szerettek és mondjuk el lehet tenni kompótnak, mert tök jó, hogy lesz mondjuk 20 kiló cseresznyéd két-három hétig, de unalmas lesz. Viszont ha befőzitek akkor pár órás munkával egész télre lesz jó minőségű, vegyszer mentes befőtt, ami több tízezer forintot megspórol évente!
2023. márc. 27. 21:05
 4/11 anonim ***** válasza:
Ültess málnát is, az fajtától függően egy-két éven belül terem.
2023. márc. 27. 21:34
 5/11 anonim ***** válasza:
40%

Ha nem laktok ott 24/7, akkor arra azert szamits, hogy te nem sok gyumolcsot fogsz latni azokrol a fakrol.

Mert alapvetoen nagyon jo otlet, es meg is dicserlek azert, mert igy elore gondolkodsz, de ne feledkezz meg azokrol, akik nem tavaly vagy iden nyaron barnultak le. Sajnos ok eleg gyorsak tudnak lenni a leszuretelesben. Meg, ha ott is elsz, de elmesz aludni, vagy a suliba, es hopp, mire eszbekapsz, mar el is tunt az osszes alma/barack/akarmi.

En ugy valasztanek gyumolcsfakat, hogy ne azonos idoben erjenek be. Pl korai cseresznye-meggy-oszibarack-alma, es ledugdosnek nehany szolo-oltvanyt is (a szolo es az alma szellos, huvos helyen koratavaszig eltarolhato, szoval telen is lenne gyumolcs).

2023. márc. 27. 21:38
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Azért nem mindenhol lopkodják le a gyümölcsöt a mozdonyszőkék. Pl anyáméknál a kertvárosban a ház mögötti kiskertből tuti nem.
2023. márc. 27. 22:16
 7/11 A kérdező kommentje:
#5 ez teljesen jogos. Egy kicsi faluban élek a lakosság 60%a kb nem napon barnult és elég erőszakosak az utcán is földet nézve járok,viszont a kisházunk az elég jó helyen van egy iskola mellett és a suli egyik kamerája elnéz a házunkig szóval onnan nem lopnak. Köszönöm a válaszokat
2023. márc. 27. 22:29
 8/11 anonim ***** válasza:
Nemrég láttam egy elég jó videót pisztáciafa gondozásáról. Magyarországon, természetesen. Jó mókának tűnik, lehet érdemes errefelé is gondolkodni.
2023. márc. 28. 07:01
 9/11 anonim válasza:

Bármilyet olvasss utána melyeknek felelnek meg a talaj/éghajlat stb igényei a régiódban.

Gyümölcsbokrokat is ültethetsz :)hajrá!

2023. márc. 28. 17:22
 10/11 anonim ***** válasza:
Ú, tényleg, jóféle körtelugas!
2023. márc. 29. 05:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!