Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ez az ár mennyire reális egy...

Ez az ár mennyire reális egy telekért havonta?

Figyelt kérdés
Van Nyíregyháza mellett kb. egy fél hektár szántóföldünk, azt szeretnénk kiadni. Egy kis internetes kutatás és ismerős kikérdezés után úgy kalkuláltunk, hogy (5000 nm2) 180 000 ft lenne a reális (kb. 40 ft-os nm2 áron). Nekem ez irtó soknak tűnik, de ha esetleg kifizetik érte, akkor én annak csak örülök... Én már 100 000-ért is kiadnám, de ha többet ér, akkor szeretném megkérni az árát. Ha van itt olyan, aki esetleg jártas a témában, nagyon megköszönném a válaszát! (Természetesen nem kereken fél hektár, csak körülbelül számoltunk.)

2023. aug. 4. 20:14
 1/3 anonim ***** válasza:
40%

Alapban azt mondom, hogy nagyon sok.

[link]

Itt vannak a KSH-s számok, ezek 1HA-t mutatnak, és átlagban. 2021-es a legfrissebb, de ha volt egy 20-30% növekedés, még akkor is rengeteg a 180 ezer fél hektárért.

Persze, nyilván létezik az az eset, hogy annyira értékes szőlő van rajta, vagy valami miatt olyan a fekvése, hogy valakinek sokat ér, és persze ez átlag, van ami ennél kevesebb/több.

Másrészt fél hektárt nagyon nehéz kiadni bármennyiért is. Ennyi földet az vesz csak bérbe, akinek pont a szomszédban van a területe, és így nem jár plusz energiával azt a részt is művelni. Senki nem fog pár km-et kerülni fél hektár miatt.

(mondom, ha valami miatt speicális, akkor lehet kivétel, de meglepne.

2023. aug. 4. 20:25
 2/3 anonim ***** válasza:
29%
Az nem bérleti díj, hanem eladási ár...
2023. aug. 4. 20:45
 3/3 anonim ***** válasza:
42%
#2: Eladási árnak nagyon kevés a 360/HA földbérletnek meg nagyon sok. Értelmetlen amit írsz
2023. aug. 4. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!