Valóban veszélyesek lehetnek egyes horvát partszakaszok a cápaveszély miatt? Mennyire reális veszély ez?
Ha végigolvasod,akkor nem nagyon tűnik annak.
A nagyobb hajók felhozzák a nagytestű cápákat a Fiumei kikötőig,és ott ezért több volt a támadás is.
Sajnos volt olyan,hogy elhalgattak bizonyos eseteket,hogy a turizmus ne sérüljön.
Akkor a cikkben szereplő nevek kitalációk? Azért biztos voltak támadások.
A feljegyzések szerint voltak esetek régebben,most az utóbbi időben az éghajlatváltozás miatt megint visszatértek a nagyobb testű fajok az Adriára.
Ha pedig visszatértek,akkor a kisebb öblökbe is eljuthatnak a nyílt vizekből.Némi veszély biztos létezik,persze többször,főleg a volt Jugoszláviában több esetet is elhallgattak a hatóságok,nehogy megrémítsék a turistákat.Azért is lehetséges,mert az áldozatok zöme külföldi volt,akik
mit sem sejtve "uszikáltak".
Tavalyelőtt voltam Montenegróban,ahol Kotorban egy bácsi közölte velem, miután kijöttem a vízből,hogy az itteniek nem fürdenek a tengerben.Kérdeztem,hogy miért??
Erre csak annyit mondott,hogy voltak itt esetek a nagy szállodahajók miatt,akik magukkal húzzák a nyílt tengeri nagyobb testű halakat...,
majd kacsintott eggyet.Én meg nyeltem eggyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!