Mit gondoltok egy egyetemista lány ilyen pénzügyi szokásairól?
Van egy lakótársam tavaly óta, aki akkor kezdte az egyetemet 21 évesen nappalin. Dolgozik mellette heti 20 órában, szja mentesen majdnem 200-at megkap, de azt a pénzt csak magára költi. Ruhára, sminkre, pillásra és szórakozásra. A szülei fizetik neki az albit, az ételt (minden nap menü+reggelire vacsira való), a közlekedést, a számlákat, az orvost. Mindent a szülei állnak, kivéve a drága hóbortjait. Havonta ez a 200 ezer el is megy neki szépészetre és utazgatásra, szórakozásra.
Nem vagyok irigy, csak elgondolkoztam azon, hogy aki ennyire “csak magára költ” és most már 22 évesen elvárja, hogy a szülei fizessék a megélhetését, az nem fog koppani, ha kikerül az életbe?
Tanítónak tanul egyébként és mivel 21 évesen kezdte, 25 lesz mire végez. Addig ezt az életformát tervezi tartani. Ráadásul azzal jön, hogy majd valami jól kereső pasi/férj kell neki, mert ő nem bírná ki, ha nem engedhetné meg magának ezeket az extrákat mindig, mert neki a külsőség a lételeme.
Igazából csak azért fogalmazódott meg bennem a kérdés, mert bár nem jövök szegény családból, én a hasonló mértékű keresetemnek csak egy apró részét költöm magamra. Besegítek az albi fizetésbe és a kajálásomat is magamnak oldom meg. Én próbálok minél jobban önálló lenni, és furcsa, hogy mások meg nem.
Egyetemen nekem is szüleim fizettek mindent, szerencsés helyzetben voltam, mert megtehették. Miután elvégeztem, egy forintot se kértem tőlük és eltartom magam, így szerintem nem feltétlenül fog koppanni.
Ha tanárnak készül egy jól kereső férj nélkül nincs lehetősége házasságra, párkapcsolatra. Ha csinos, jó a személyisége, találni is fog!
“Ha tanárnak készül egy jól kereső férj nélkül nincs lehetősége házasságra, párkapcsolatra.”
Ezt mégis hogy érted? Nem lehet párkapcsolatban rosszul keresővel?
Egyébként csinos, (nem szép, de jól összerakja magát), de a személyisége szörnyű. Ráadásul eléggé magának való, senki nem jó neki és dirigálós típus is.
Miért foglalkozol más dolgaval?
Savanyú a szőlő?
Dehogy savanyú. Csak tegnap dumáltam vele, és eléggé kiakadtam az élet-igényein.
Mert ha végez, és nem fogják továbbra is pénzelni a szülők vagy egy pasi (de válogatós, mint a fene), akkor lejjebb kell adnia az igényeiből. Bár amúgy nem csodálnám, hogy a szülei tolnák pénzzel, addig, amíg férjhez nem megy a királylány.
Hát én nem járok fesztiválra. :D
Amúgy az én szüleim is felajánlották ezt, de nem fogadtam el, mivel én nem bírtam a kolit, és a pofám leszakadna, ha a 70 ezres szoba mellett az étkezésemet is fizetnék. De ugye mindneki másképp áll a dolgokhoz. Csak nekem már szintén 22 évesen olyan érzetem van, hogy nem vagyok gyerek, nem kötelességük eltartani. Persze van, aki csak 25+ tudja elvágni a pénzcsapként szolgáló köldökzsinórt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!