1,5 hónapja dolgozom egy cégnél. Sajnos a gyerekek miatt már 2 hetet voltam otthon betegség miatt. Ma azzal fogadtak,hogy ki akar rúgni. Ti mit tennétek?
Azzal kezdték,hogy óriási,hatalmas, rengeteg hibát követtem el. De amikor rákérdeztem,hogy mit, konkrétan semmit nem tudtak megmutatni abból a rengeteg hibából, inkább hárítottak. Majd a nap végén végülis az ügyvezető azt mondta, túl sok a hiányzás, oldjam meg a gyerekeket valahogy.
Amíg nem voltam, a laptopról leszedték a jelszót. Igazából már bárki bármit tud mókolni a gépemen, a pendrivehoz is hozzáfértek. Szerintetek rám akarnak valami hibát húzni, hogy ne legyen annyira embertelen A kirúgás indoka?
Engem nem érdekel, de a legtöbb munkáltatót sem.
Csak arra akartam rávilágítani, hogy nem a gyerekeiddel van baja a munkáltatódnak, hanem a távolléttel. Valószínűleg, ha lábtöréssel lettél volna otthon, akkor is problémáznának.
A cégek nem jótékonysági intézmények.
Nem szeretnének azért fizetni, hogy otthon legyél. A kollegaidrol nem is beszélve. Nekik milyen érzés, hogy ők 22 napot dolgoznak ugyanannyi pénzért? 🤔
Én pl nagyon nem szeretem az ilyen beteg a gyerek, ma sem jövök dolgozni kollégákat.
Nem tudod megoldani valahogy a gyerekek betegségei alatti segítséget?
Nem tudom mi volt a bajuk, vagy hány gyereked van, vagy egybe volt e 2 hét betegszabi.
De ha ilyen van, hát nem tudom gyereke betege válogatja de max 2 napot rá lehet szánni aztán ha lábadozik a gyerek keresni valakit aki vigyáz rá.
Amúgy az jön le, hogy nem nagyon akarnak veled dolgozni. Valószínű hogy a munkád se top.
De ha így megmondták hogy sok a hiányzás, beszélj velük. Nyilván érdekli őket hogyan tovább, hogy képzeled ott a jövődet.
Volt egy munkatársam, annak kéthavonta havonta beteg lett a gyereke, rögtön otthon maradt 2 hetet. És mindig 2 hetet.
Kérdezem én, mi a f..t lehet otthon lábadozni 2 hetet. Azalatt 5x meggyógyul. Azt persze nem rúgták ki engem kirúgtak hogy szara munkám..
Az ilyeneket meg eltartja a cég mert jól be tudják nyalmi magukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!