Megszüntetett állás keresői járadékot meddig lehet igénybe venni?
Elvileg meg kellene kapnod, de mivel a fidesznek nem kenyere a pénzosztogatás, inkább csak a fosztogatás ezért úgy megbonyolították ezt hogy ha a munkaügyin kérdezel meg valakit, szerintem az sem fogja tudni elmondani hogy pontosan hogy is van ez, meg hogyan kell megkapni a pénzt.
Az 1 es válaszolóval ne törődj. Ő fideszes. Azért ilyen buta. Tönkretette a fidesz az életét, drága minden, semmit nem tud fizetni, kevés a pénze ezért ideges és itt vezeti le a dühét. Választáskor meg elmegy és ugyan úgy a fideszre szavaz.
3# akkor neked honnan a sok pénz?
mikróadományból?
elütött az 500 milliós villamos?
Itt 30 napot ír:
"Abban az esetben, ha az álláskeresési járadékban részesülő álláskereső a járadék folyósítási idejének kimerítését megelőzően határozatlan időtartamú teljes vagy legalább napi négy óra munkaidejű részmunkaidős munkaviszonyt létesít, akkor kérelmére a folyósítási időből még
fennmaradó időtartamra járó juttatás meghatározott mértékét egy összegben ki kell fizetni a folyósítási idő letelte után, amennyiben a munkaviszony folyamatosan fennáll. A kérelmet az álláskeresési járadék folyósítási idejének lejártát követő 30 napon belül kell benyújtani, a juttatást a kérelem benyújtásától számított két hónapon belül kell kifizetni."
A folyósítási idő lejárta szerintem 2023. május 01. a te esetedben.
Értem.
Tehát nem az egyösszegű kifizetés érdekel, hanem az, hogy a fel nem használt időszakra járó ellátást meddig kaphatod meg még, ha újra állástalan lennél.
A törvény nem ír időkorlátot arra, hogy ezt meddig tudod érvényesíteni.
Ebből kifolyólag bármikor élhetsz a már "megszerzett jogoddal".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!