Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hol tudok panaszt tenni ebben...

Hol tudok panaszt tenni ebben az esetben?

Figyelt kérdés
Angliából rendeltem alkatrészt igen drágán (245 ezer forint). A csomagot elcsereltek egy lengyel megrendelessel, ezt jelezték is. Elvileg én elkuldom a lengyelnek, a lengyel nekem és mindenki boldog. Kérdeztem a forgalmazott,hogy milyen címre küldjem,de azóta se kép,se hang. Nekem meg itt van egy 2o ezer forintos alkatresz,amivel osszecsereltek. Két héte nem válaszolnak. Hol tudom őket jelenteni vagy panaszt tenni?
2023. júl. 13. 21:37
 1/5 anonim ***** válasza:
81%
Az oldalukon biztos megtalálod a felügyeleti szervek elérhetőségét.
2023. júl. 13. 21:49
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ezt nem elcserélték barátom hanem jól átb@sztak...
2023. júl. 13. 22:41
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

"Elvileg én elkuldom a lengyelnek, a lengyel nekem és mindenki boldog."

Ez nem így működik. Az eladónak kell intéznie a visszárut és az újraküldést. Ha nem teszi, bemész a rendőrségre, beviszed amit kaptál a számlával és feljelentést teszel csalás miatt. Azt megelőzően ezt jelzed az eladónak. Minden emailváltást lementesz.

2023. júl. 14. 01:58
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Elsősorban a küldő cégnél kell panaszt tenni. A honlapjukon szerepelni kell a panaszkezelési tájékoztatónak; aszerint. Enélkül oda utasítanak, bárhová is fordulsz.

Ha nem teljesítik a panaszkezelési tájékoztató szerintieket (amiben határidőknek is kell lenniük), vagy nem fogadod el az intézkedésüket, akkor, amennyiben a cég székhelye az Egyesült Királyságban van, az Európai Fogyasztói Központ magyarországi tagszervezetéhez fordulhatsz, ez az Innovációs és Technológiai Minisztérium Európai Fogyasztói Központja.

Be kell mutatni, hogy már írásban, bizonyítható módon megkísérelted a panaszod rendezését a vállalkozással. Meg kell jelölnöd és igazolnod kell a jogsérelem miatt érvényesíteni kívánt konkrét igényt, és megküldeni a fogyasztói központnak a kapcsolódó bizonyítékokat, dokumentumokat.

(Bár Anglia már nem EU tag, de külön szerződés alapján az EU tagállamokon kívül az Egyesült Királyság, Norvégia, Izland is elismeri az Európai Fogyasztói Központ hatáskörét.)

Ha netán trükköznek, és bár Angliából küldik az árut, de a székhelyük valamilyen nemzetközi jog kikerülésére alkalmas helyen van, és valami távoli, bejelentéseket csak borsos illeték megfizetése esetén, adott idegen nyelven fogadó bíróságot neveznek meg illetékesnek, akkor küzdhetsz.

2023. júl. 14. 11:17
 5/5 anonim ***** válasza:

"Angliából rendeltem alkatrészt igen drágán (245 ezer forint). A csomagot elcsereltek egy lengyel megrendelessel, ezt jelezték is."

Régi olcsó trükk, de hogy létezik-e lengyel vevő és valóban a te drága alkatrészedet oda küldték-e, azt csak ők tudják.

Tegyük fel csak százan rendelnek ilyen drága alkatrészt a webshopjukból, ami helyett egy filléres vackot küldenek, az már 25 millió forintnak megfelelő font. Ha nem is Angliából üzemeltetik, hanem mondjuk Afrikából, akkor...

2023. júl. 14. 19:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!