Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Pénzügyileg és egészségügyileg...

Pénzügyileg és egészségügyileg mire számíthatok? (többi lent)

Figyelt kérdés

Hivatalban dolgozok, mint ügyintéző. Sajnos tegnapelőtt megcsúsztam a lépcsőn és magam alá bicsaklott a bokám. Először még rá tudtam állni, így visszamentem a helyemre, de a fájdalmat érezvén szóltam a felettesemnek is. Ő azonnal a balesetibe küldött. Az egyik kollégám kísért el. Ott már a kocsiból alig tudtam kiszállni és el is kezdett bedagadni. A sort végigvárva, megröntgenezték. Kiderült, hogy eltört a bokám. Jövő hét végéig fekvőgipszben vagyok. Ma voltak kint a baleseti jegyzőkönyvet felvenni. A férjem is itthon van a jövő héten, mert valakinek el kell lássa a gyerekeket is. A kicsik 4, 8, 9 és 11 évesek.

A diagnózis: S8240 szárkapocscsont-törés; S8260 külboka törés

Mennyi idő alatt jöhetek helyre legalább annyira, hogy dolgozni tudjak? (Sokat kell lépcsőzni a hivatalon belül) Mennyi idő alatt jön helyre 100%-ig, vagy lesz-e még olyan, mint előtte volt? Mire számíthatok, mint munkahelyi baleset is 70% vagy kevesebb, vagy több? A fekvőgipsz után mire számíthatok (pl. járógipsz, bokarögzítő)?

Remélem, hogy a kategória-választás nem félreérthető!

2023. júl. 7. 19:56
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Fejvőgipszben lényegébe csak a mosdó (és esetenként az étkező) opció, de csak is két mankóval, mert a gipszelt lábra egyáltalán nem terhelhetsz rá.
2023. júl. 13. 12:38
 12/19 anonim ***** válasza:
Vagyis extrában kell erősítened a másikat, hogy egy lábbal tudj guggolni, felállni.
2023. júl. 13. 13:37
 13/19 A kérdező kommentje:
Ma megvolt az első kontroll vizsgálat. Sajnos a röntgen eredménye alapján kiderült, hogy a csontosodás nem indult elegendő módon be, így minden körülményt figyelembe véve a doki a fekvőgipsz időtartamának meghosszabbítása mellett döntött. A következő kontroll július 19-én lesz.
2023. júl. 13. 18:18
 14/19 anonim válasza:

Nem tudom, hogy a gyógyulással hogy haladsz, de a saját történetem kicsit abszurdabb.

19 éves voltam, egy élelmiszereket csomagoló üzemben dolgoztam, mint bejelentett munkaerő. A műszak 14 és 22 óra között volt. A munkaközi szünet 17:50 és 18:10 között volt. A szünetbe az étkező felé haladva a lépcsőn kiment a bokám. Mivel rátudtam állni, így nem gondoltam súlyosnak, viszont egyre jobban fájt, így a műszak vége előtt ne sokkal szóltam a művezetőnek, hogy baj van. Elmondtam neki mindent. Ő egyben elsősegélynyújtó is volt. Azonnal levetette velem a cipőmet. A bokám teniszlabda nagyságú volt. Közölte, hogy mivel vége a műszaknak és egyébként is útba esik, elvisz a legközelebbi sürgősségire. Útközbe értesítsem a legközelebbi hozzátartozómat.

A sürgősségin kiderült, hogy lényegében 4 órán keresztül törött bokával álltam a csomagológép mellett. Még jó, hogy ő is ott volt, így hallotta is az eredményt.

Üzemi balesetnek lett el bírálva.

2023. aug. 21. 21:21
 15/19 A kérdező kommentje:

Az enyém is üzemi baleset lett.

100%-os táppénzt kapok.

2023. szept. 7. 18:47
 16/19 anonim ***** válasza:
Mielőbbi gyógyulást! Ebcsont beforr!
2023. szept. 7. 20:31
 17/19 A kérdező kommentje:

16-os

Köszönöm!

2023. szept. 7. 20:35
 18/19 A kérdező kommentje:

16-os

Nehezebben gyógyulok, mint gondoltuk.

2023. szept. 7. 20:36
 19/19 anonim ***** válasza:

18-as

Sajnos előfordul az ilyen.

Mielőbbi teljes gyógyulást!

2023. szept. 8. 16:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!