Mennyire vagytok tudatosak saját megtakarítás terén?
Figyelt kérdés
Van-e megtakarításotok vagy szeretnétek-e megtakarítást, ha igen milyen van vagy milyen célra takarítanátok meg? :D
Kíváncsi vagyok a megtakarítási szokásokra, illetve ha valakinek kell segítség tudok benne segíteni.
2023. jún. 29. 18:24
11/13 anonim válasza:
Már lövésem sincs hány befektetési alappal játszottam, meg hányszor vettem valamilyen államkötvényt. Amikor már kellőképpen felgyűlt akkor vettem egy garázst, persze mellette futottak még az előzőben említettek csak már kisebb tételben. Készpénzt (ami kézzelfogható) max 30000-et tartok. A számlán lekötetlen összeg is van ha valamire kéne, mondjuk egy hűtő vagy mosógép nem várhat következő fizuig, na meg egy esetleges meghibásodás a lakásban...
12/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hát KP-ban nem is érdemes pénzt tartani 😊.
2023. júl. 2. 03:13
13/13 anonim válasza:
Kérdező!
A megtakarításaimat több helyen tartom. Nem raktam fel mindent egy lapra.
3 millió forintom van állampapírokban.
Évekkel ezelőtt vettem egy 3000 négyzetméteres telket, víz és villany a telken belül. Lehet hogy majd egyszer ide fogok építkezni.
2 millió forintom van befektetési aranyban, amihez vagy 10 évig nem szeretnék hozzá nyúlni.
Van itthon kézpénzem is, 300 ezer forint, és 850 euró.
37 éves vagyok, szerintem ez így rendben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!