Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mennyire vagytok tudatosak...

Mennyire vagytok tudatosak saját megtakarítás terén?

Figyelt kérdés

Van-e megtakarításotok vagy szeretnétek-e megtakarítást, ha igen milyen van vagy milyen célra takarítanátok meg? :D

Kíváncsi vagyok a megtakarítási szokásokra, illetve ha valakinek kell segítség tudok benne segíteni.

2023. jún. 29. 18:24
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
66%
Akkor ez itt a reklám helye?
2023. jún. 29. 18:38
 2/13 A kérdező kommentje:
"Kellemest a hasznossal"
2023. jún. 29. 18:44
 3/13 anonim ***** válasza:
74%
Van és szeretnék még. Most konkrét célom nincs vele, ha bármi nagyobb váratlan kiadásom van, akkor legyen mihez nyúlni. Meg úgy általába hogy legyen. Egyfajta anyagi biztonságot ad. Meg sose lehet tudni, éppen mire fog kelleni.
2023. jún. 29. 19:00
 4/13 anonim ***** válasza:
50%

Mivel jóval magasabbak a bevételeim, mint a költségeim, gyűlik a pénz, amit berakok ebba-abba, vagy elmegyek évi 1-2 hosszabb utazásra, stb.

Havi 500k-1M között van pluszban.

2023. jún. 29. 19:23
 5/13 anonim ***** válasza:
57%
Gyűjtögetek, az életkezdés a cél (esküvő, lakás, családalapítás), viszont pont bajban is vagyok, hogy miben tartsam a pénzemet. A minimális kockàzat híve vagyok, ezért eddig jól elvoltam az állampapírral, viszont így, hogy már 5 és 8 évesek (én meg a következő 1-3 évben tervezek nagyobb összeget felhasználni) elbizonytalanodtam, hogy nem kockázatos-e lekötni.
2023. jún. 29. 19:29
 6/13 anonim ***** válasza:
44%

Igyekszem a nettó vagyonomat minél diverzifikáltabb eszközállományban tartani likviditás, deviza-, kamat-, részvénypiaci- hitelezési kockázat szerint.

Eközben minimalizálni az adóterheket, valamint a közvetítők miatt felmerülő felesleges költségeket.

2023. jún. 29. 19:58
 7/13 anonim ***** válasza:
50%
Én abszolút tudatosan takarítok meg. Mit reklámozol, kérdező?
2023. jún. 29. 20:42
 8/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek az eddigi válaszokat! :D

Igazából nem reklámozok semmit, vagyis nem az volt ezzel a célom.

Foglalkozom én is megtakarításokkal és ez miatt érdekel, hogy az emberek miben és miért takarítanak meg általában :D Gyereknek-e vagy nyugdíjra.. vagy csak vésztartaléknak esetleges későbbi nagyobb kiadásokra.

Meg, ha valaki nem takarít meg miért nem, mi az akadálya neki (nyílván sok embernek anyagi akadályai vannak.)

Meg jó olvasni, hogy azért elég sok ember takarít meg és gondol a pénzügyeire.

2023. jún. 29. 21:30
 9/13 anonim ***** válasza:
56%

Természetesen van és minden hónapban is gyarapítom a megtakarításaimat.

Több formában, több időtávra, több termékkel teszem ezt.

Sosem vennék igénybe olyan “tanácsadót”, akinek nálamnál kevesebb megtakarítása/vagyontárgya van, az mlm-es meg jutalékos értékesítők számomra a hiteltelen legalja kategória.

Komoly MAGÁNvagyonnal rendelkező rendelkező, tapasztalt emberekkel viszont szívesen beszélgetek az élet pénzügyi dolgairól, néha érdekes, az enyémtől eltérő álláspontokkal is szívesen megismerkedek ebben.

(Bankszektorban dolgozom, nem értékesítési/üzleti területen, de természetesen a pénzügyi ismeretek, tudatosság azért megvan…)

Átlagos magánemberként nekem az a “trükköm”, hogy hó elején (épp ma tettem ezt meg, nálunk már a hónap utolsó napján a számlán a fizetés, amiért az adott hónapban dolgoztam) félreteszem mindig a jövedelmem 20%-át. Lekötéseket, vásárlásokat stb. Is eszközölök, tehát nem csak úgy van egy folyószámlán természetesen.

Ugyanígy a hónap utolsó napján (nekem ez a fizetés előtti napokat jelenti, valahol 25-e után) már látom, hogy várható-e még valami nagyobb kiadás, ha nem, akkor a számlán maradó összeg is megy a többihez.

Váratlan, nagyobb kiadásokra nyilván van likvid, gyorsan hozzáférhető pénz:

- nem vagyok boomer úgy gondolkodásban, de kb 2 havi megélhetésemhez szükséges KP otthon (széfben)

- 6 havi megélhetés összege max. negyedéves lekötésben

- 7 számjegyű hitelkeret (a visszatérítés miatt használom, sosem fizetek érte kamatot, az éves kártyadíj 50-70x-e visszajön, csak figyelmet igényel), ami 45 napos ingyenes limitet jelent, ha katasztrófa történne

- nyilván hitelmentes, rendezett élet, egészségpénztár, nyugdíjmegtakarítás, nagyértékű vagyontárgyak ésszerű biztosítása stb. ezek alapvetőek, nem számítom a klasszikus megtakarításba, inkább kockázatmérséklésnek fogom fel.

2023. jún. 30. 18:13
 10/13 anonim ***** válasza:
53%

Na, legyen ilyen is: semmilyen tudatosság nem jellemez, évek óta. Le is írom miért, de ha pm-et merészelsz írni a termékeidről, jelentelek!

1. Bármilyen rendszert próbálok beiktatni, csak rágörcsölök, és még hamarabb összedől az egész. 2. A legtöbb amit tehetek, az hogy nagyjából (amit pontosan tudok, azt pontosan) leírok mindent hó elején mielőtt a fizumhoz nyúlnék. Mindent a lehető leghamarabb befizetek, amit még nem lehet, nem esedékes azt elkülönítem alszámlákba vagy borítékokba. Aztán utánam a vízözön 😀 Általában rájárok az elkülönített részre.

3) pár tízezret, ami hó elején többletnek tűnik, hóközben lejáró dkj-be rakom. Hó végére mindig kiderül hogy nem többlet, jól el is verem a fizu előtti ínséges napokban.

4) ez az egész sporolosdi akkor működne nálam ha folyamatosan tudnék beruházásokra (lakás, egészség, használati tárgyak...) költeni és vésztartalékokot is képezni. Ehhez egy éven át legalább egy százassal többet kéne keresnem. Na ha ezek megvannak és ezekre költöttem akkor jöhetne a spórolás. Addig mindig, minden hónapban lesz valami extra kiadás mert mindig elromlik, elhasználódik valami.

Ehhez a havi extra 100-hoz viszont sürgősen tanulni kéne valamit.

2023. jún. 30. 19:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!