Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy képtelen...

Miért van az, hogy képtelen vagyok spórolni?

Figyelt kérdés

Ha csodák csodája lenne egy kicsi plusz pénzünk, amit félre tudnánk tenni sötétebb napokra, MINDIG történik valami: fogorvoshoz kell menni, elromlik valami, de tuti, hogy el kell költeni a pénzt valamire.

Miért van ez? El vagyok átkozva? Mit tehetek? 40 éves vagyok és még sosem volt megtakarításom emiatt!

2023. jún. 18. 20:39
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
41%
Rossz a módszeretek, egyrészt valóban többet kellene keresnetek, másrészt a spóroláshoz mint olyanhoz kéne pszichológiailag máshogy közelíteni, sőt, elfelejteni. Ne spórolásra törekedjetek hanem a fizetésetek minél értelmesebb befektetésébe, minél értékesebb táplálékok, ahogy előttem írták a használati cikkek pótlása időtálló termékekkel, rekreációs, wellness az alpári szórakozás helyett stb. Előbb vagy utóbb, ha maradtok a munkahelyeteken, szinte elfogynak a költségek mert minden működik, nincs plusz igényetek. Ez is csak egy módszer a sok közül, a lényeg hogy olyat találjátok ami nektek működik. A listaírós spórolgatós valószínűleg nem, de ezen kívül van még ezernyi módszer, egy az amit én is leírtam.
2023. jún. 19. 00:04
 12/16 anonim ***** válasza:
63%

"Most valóban szar a helyzet, de volt olyan, amikor kifejezetten sokat kerestem és akkor is ez ment. :("

Na itt a bizonyíték, hogy a te hibád, nem pedig balszerencse. Vannak emberek, akik akármennyit keresnek ugyanúgy elverik az összes pénzüket. Nincs semmi akaraterejük, képtelenek megkülönböztetni a szükségleteiket a vágyaiktól.

Próbálj meg úgy élni, mintha holnaptól csak a 2/3-át keresnéd annak, amit eddig. A 1/3 részt vedd úgy, hogy nem is létezik, még hónap elején tedd félre, rakd olyan helyre, hogy macerás legyen elkölteni. Pl. vegyél belőle értékpapírt.

2023. jún. 19. 05:01
 13/16 krwkco ***** válasza:

"Nincs fizetésem, vállalkozó vagyok"

Amikor bejött egy nagyobb pénzed, számold ki hogy az mekkora havi fizetésnek felel meg. Pl. az éves bevétel vagy a következő bevétel várható dátuma alapján. És vegyél rajta megfelelő lejáratú diszkontkincstárjegyeket. Olyan lejáratokkal, mint egy rendszeres heti vagy havi fizetés.

Be is állíthatod, hogy a kincstári értékpapírszámla automatikusan utaljon. Akkor nem is kell megnyitnod a kincstári alkalmazást, csak ha venni akarsz.

2023. jún. 19. 07:16
 14/16 NTBS ***** válasza:
Mert fegyelmezetlen vagy és elkôltöd.
2023. jún. 19. 08:55
 15/16 A kérdező kommentje:

"wellness az alpári szórakozás helyett"

Te magadból indulsz ki? Alpári szórakozás????

2023. jún. 19. 09:59
 16/16 anonim ***** válasza:
Nem, hanem a nagy átlagból és nyílván tisztelet a kivételnek. Mai eszemmel, ha tudnám hogy a hónapban 20 000-et elkocsmázok, vennék belőle wellness utalványokat. Mostanában nem aktuális, se nem iszom, se pénzem nincs ilyesmire.
2023. jún. 19. 11:57
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!