Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy képtelen...

Miért van az, hogy képtelen vagyok spórolni?

Figyelt kérdés

Ha csodák csodája lenne egy kicsi plusz pénzünk, amit félre tudnánk tenni sötétebb napokra, MINDIG történik valami: fogorvoshoz kell menni, elromlik valami, de tuti, hogy el kell költeni a pénzt valamire.

Miért van ez? El vagyok átkozva? Mit tehetek? 40 éves vagyok és még sosem volt megtakarításom emiatt!

2023. jún. 18. 20:39
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Tehát az a problémám, hogy ha nagyon-nagyon akarnám, biztosan félre tudnék tenni valamennyit, de már feladtam amiatt, hogy egyszerűen nem marad meg. Nem hülyeségekre szórjuk el, hanem ilyen vis major esetekre. És már belefáradtam, inkább nem is próbálkozok.
2023. jún. 18. 20:40
 2/16 anonim ***** válasza:
0%

Mert amikor vesztek valamit, akkor olcsó, kínai sz@r termékeket vásároltok, vagy épp túlárazott dizájncuccokat, amik vagy gyorsan elromlanak, vagy gyorsan elavulnak.

Illetve kevesebbet kerestek mint amennyit költötök havonta.

Nálunk nincs ilyen, pedig mi is járunk fogorvoshoz, van 2 kocsi, lakás, gyerek, stb. mégis tudunk félretenni.

2023. jún. 18. 20:52
 3/16 anonim ***** válasza:
65%
Nem vagy elátkozva, csak a saját igényeidhez képest keveset keresel.
2023. jún. 18. 21:33
 4/16 anonim ***** válasza:
35%

Szia! Most megijedtem, mert 26 vagyok, és ugyanez a problémám. Bár nekem azóta ez a problémám, mióta munkahely és szakmaváltás miatt 250 ezret keresek havonta. Előtte más szakmám volt, amit nem szerettem csinálni, de jó voltam benne és havi 340-600 ezret kerestem. 3-400 ezrekből kényelmesen kijöttem, normáls életmódon (és igazából pont ma számoltam, hogy ebben a hónapan kaptam pluszpénzt, meg tartozásokat fizettek vissza és így 350 ezrem volt a hónapban és ma 18adikán 77 ezrem van, és eddig csak olyan úri mulatságokra költöttem "feleslegesen" vismajorosan, hogy 3 éve húzódó teraszfelújításra végre vettem festéket és csiszolópapírt meg ilyesmit a fához, 52 ezer a praktikerben. Egyébként van havonta kötelezően fizetendő kb 100 Ft kiadásom, de azt tudomásul veszem, a másik 150 az ami zavar, hogy szinte csak kajára megy el, pedig 170 centi 65 kg vagyok, nem zabálok mindent, csak a sparból nem lehet kijönni 15 ezer alatt, és ez heti 2x. De máshol se, próbáltam Tescot, Auchant, aldit, lidlt (bár azok ócskák), szóval én tényleg próbáltam, még a kifli pont hut is, és az sem jött be.), és amikor megvolt a havi 480-600k, akkor simán félre is tudtam tenni. Most kb azokat a tartalékaimat élem fel fél év alatt, mert a 250 alig elég valamire. És akkor csak i lyen rakott keleket főzöl ami elég 2-3 napra két főre, szal nem vágom mások hogy tudnak egyáltalán ételhez jutni. Próbáltam már növényi étrendet is, de a növények, gyümölcs-zöldség is brutál drága!!! Nincs az hogy akkor nem eszek ezt vagy azt és kijövök jobban. Méga melegszendvics krém is 1000 Ft!!! azt elég 1 vacsorára. Kenyér is drága xD hozzá. Tehát mit lehet tenni? És akkro igen, pl lenne most fölös pénzem, azt rotty, egy terasz. Előző hónapban pont rotty egy fogászat, előtte rotty autóbiztosítás (140 ezer ft egy 27 éves kocsira, 6 éves jogsival Bp-n), előtte elromlott a váltóm, ilyenek. Múlt hónapban konkrétan 850ezret költöttem, és lövésem nincskb mire ment el. Ha megnézem a számlám, csak azt látom kb hogy a kötelezők, amiket írtam, meg spar és ennyi. Vicc az egész. És brutálisan frusztrált vagyok. Előtte, mikro jól kerestem, ha gondoltam egyet, megtehettem, hogy a kocsit szinte random lefóliáztattam hátul. Nem nagy költség, mert 40ezerért lefóliázták a hátsó ablakokat, meg szintén nem nagy költség, de 20 ezer ftért elmehettem egy lőtérrelőni. És amilyen kis plusszok ezek, most nem tehetem meg, sőt ott tartok, hogy azon gondolkodom, hogy mit csináljak a 10 órás munkám mellett, ami után hulla vagyok, milyen drogokat szedjek, hogy bírjak még dolgozni utána és mit. Kb. Itt tartunk. És akkor facebookon kapok egy kommentet idegentől, hogy termesszek itthon paprikát, 10 perc naponta xdd

Szóval 3-as jól írta, valszeg te is keveset keresel az "igényeidhez"...azt nekem sincs semmi nagy igényem, csak normális színvonalon szeretnék élni, nem putriban, aztán ez már luxus...

26/F :(

2023. jún. 18. 21:48
 5/16 krwkco ***** válasza:
42%
A megtakaritás olyan, mint pl. a fogyás. Ha nem teszel komoly erőfeszítéseket, nem fog menni.
2023. jún. 18. 21:49
 6/16 anonim ***** válasza:
68%

Váratlan kiadások MINDIG vannak, legyen az fogorvos, szemüveg, új hűtő, autójavítás. Ezt be kell tervezni a költségvetésbe. Olyan nincs, hogy 40 évig neked sokkal több váratlan kiadásod volt, mint másnak.

Ha nem tudsz megtakarítani, az azt jelenti, hogy a bevételedhez képest túl sokat költesz. Ezen kétféleképpen tudsz változtatni. Vagy a jelenlegi életszínvonalad mellett keresel olyan munkát, ami mondjuk 30%-kal többet fizet és a különbséget elteszed. Ezt úgy tudod elrontani, hogy a magasabb fizetésből elkezdesz többet költeni és ugyanúgy elköltöd az összeset. Ne járj többet étterembe, ne vegyél drágább kaját, ne utazz többet, ne fizess elő drágább előfizetésekre, stb.

A másik lehetőség, hogy költs kevesebbet. Írd egy-két hónapig MINDEN kiadásod, és nézd meg, mire megy el sok, hol tudsz spórolni.

Azt is megteheted, hogy a fizetésed egy részét rögtön félreteszed (akár készpénzben, akár lekötöd a számládon vagy veszel belőle kincstárjegyet), hogy ne is tudd elkölteni. Vagy előre kiporciózhatod készpénzben borítékokba, hogy mire mennyit szánsz a hónapban és mindent onnan fizetsz.

2023. jún. 18. 21:53
 7/16 anonim ***** válasza:
82%
Van olyan fizetés, ami mellett szinte lehetetlen spórolni, így első körben mennyi a fizetésed és az állandó költséged?
2023. jún. 18. 22:13
 8/16 A kérdező kommentje:

"Mert amikor vesztek valamit, akkor olcsó, kínai sz@r termékeket vásároltok, vagy épp túlárazott dizájncuccokat, amik vagy gyorsan elromlanak, vagy gyorsan elavulnak."

Egyiket sem tesszük.

2023. jún. 18. 23:09
 9/16 A kérdező kommentje:

"Nem vagy elátkozva, csak a saját igényeidhez képest keveset keresel."

Most valóban szar a helyzet, de volt olyan, amikor kifejezetten sokat kerestem és akkor is ez ment. :(

2023. jún. 18. 23:10
 10/16 A kérdező kommentje:
Nincs fizetésem, vállalkozó vagyok. sosem lehet pontosan tervezni, és nincs olyan, hogy "berakom borítékba", mert ahogy jönnek a bevételek, úgy fizetgetünk folyamatosan, ami rohadt nagy szívás, mert nem jósnő vagyok. A költségeket mindig írom, már egy évtizede, de semmit sem ér.
2023. jún. 18. 23:12
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!