Hi! Ne nevessetek ki de megkérdezem,16 évesen dropshippingezni megéri? Nem akarok a szüleimtől függni anyagi dolgokban,már most. Iskolában jó tanuló vagyok,de nem nagyon az én világom,szerintetek "vágjak" bele? Van valami hátránya adó vagy valami?
Figyelt kérdés
Azért kérdezem meg,mert vannak akik tapasztaltabbak mint egy 16 éves2023. jún. 8. 16:20
21/23 A kérdező kommentje:
Köszönön mindenkinek a választ #20 köszi hogy szépen leírtad
2023. jún. 22. 06:50
22/23 anonim válasza:
nem éri meg. telített a piac a sok get rich fast felfogású ideiglenesen motivált hozzád hasonló fiatal miatt a vásárlók már nem veszik túl komolyan ezeket a boltokat. több hátulütője is van ennek. az előny hogy nem kell raktárral rendelkezned a termékek tárolásához, de ezzel együtt leellenőrizni se tudod a minőséget. zsákbamacskás és hát elég kínos lehet ha majd az első vásárlói panaszleveleidből értesülsz hogy kérik vissza a pénzüket, miközben te azt hiszed minden sinen van végre... ha mostanában akarod elkezdni akkor jogilag nem tudsz mit csinálni a szüleid nélkül hogy legálisan nyomd, szóval ha nem is anyagilag de ilyen téren mindenképp függni fogsz tőlük egy darabig. számlákat kell kiirnod minden egyes rendelés után, na meg könyvelőt is fel kell keresni valamilyen vállalkozási formába bejegyezni a tevékenységi köröd hogy bevételed származik valamiből, ez sincs ingyen gondolhatod... ezt 18év alatt jogilag hivatalosan nem lehetséges, max csak ha ezeket a szülők intézik. ugyanez az adózással. és ez még a jéghegy aljának a kezdete. fentebb említett telítettség miatt 98%a ezeknek a próbálkozásoknak bukó maradék 2% meg aligha tud "megélni" belőle főleg magyarországon, talán még a minimálbért is alig alig karcolja. és nem fix hogy minden hónap 10.én kapsz bevételt úgymint egy alkalmazott szóval ez is kiszámíthatatlan hullámvölgyes, itt is ki vagy ennek szolgáltatva, szóval főállásként ez offos. és még sorolhatnám... talán ha 2017-max 8 eleje közepe körül kezded akkor nagyobb eséllyel tudtak ebből milliomossá válni, de úgy gondolom ha 18 leszel a szintén fentebb említett telítettség és a nem alaptalan! vásárlói komolytalanság miatt egyenesen nevetség tárgya lesz ez a ecommerce majomkodás. addig maradj az iskolában szabadidődben meg végezz önfejlesztést könyvek formájában, cégalaíptás,annak vezetése, vállalkozás, marketing stb témakörben. amíg lenem teszed a suli addig minden hónapban egyet olvass el. erre megéri költeni. hamár elég magabiztos vagy ezektől, találj egy problémát a mindennapi életből mi "nehezítheti" meg egy átlag ember életét, próbáld meg úgy megközelíteni a megoldáskeresését, ahogy másnak eszébe se jutna. "ne 2 lépéssel járj előrébb mint az ellenséged hanem 2 gondolattal" és ennek a megoldására húzz fel egy brandet cég formában. az egész lényege hogy értéket teremts, és így fogsz tiszteletet parancsolni minden téren, nem az ecom testvérek (gondolom tőlük az ihlet) kurzusa miatti ideiglenes pár napos wannabes motivált löket nem nézek netflixet, és hajnal 5kor kelek ezért én több vagyok mint te stílus képviselet alapján.
23/23 A kérdező kommentje:
#22 köszi hogy bővebben kifejtetted,megfogafom a tanácsod,írtam privátban.
2023. aug. 1. 06:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!