Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Lehet meg bizni az allampapiro...

Lehet meg bizni az allampapirokban?

Figyelt kérdés

Mas befekteteseket megadoztat a kormany, miert ? Miert terwli a lakossagot az allampapirok fele?

Az allampapirokkal jarhatunk-e ugy ahogyan jartak a magannyugdij penztarral?

2023. jún. 3. 06:33
1 2
 11/15 Koplárovics Béci ***** válasza:
56%

"Ezért van több 1000 milliárd forint állampapírban."

Ebből mekkora a magyar befektetők aránya, és miért csak iszonyat magas kamattal (te fizeted a kamatot!!!) tudják "eladni"?

"Koplárovics Béci, maradtál volna inkább a futballnál a gazdasági észosztás helyett."

Ha nem szólaltál volna meg, bölcs maradhattál volna. Sajnálom, hogy így alakult.

2023. jún. 3. 12:19
 12/15 anonim ***** válasza:
47%

Sok az okos. 10 millió futballedző országa vagyunk és mostmár 10 millió befektetési tanácsadóé is :D

1. Nekik ez nem érdekük, hogy ne adják vissza, nem a kisemberek pénzén fognak nyerészkedi, mert azzal szavazókat veszítenek. Kb. megdőlne a kormány.

2. Az EU-s pénzek lenyúlásához ez semmi, hidd el ők teli vannak már. Ezt már csak fennt kell tartaniuk.

3. Akkor vegyél dollárt vagy eurót, remélem 400-on is megvetted már bohóc.

4. Átbaszhat a magyar állam, ugyanúgy a bank is átb*szhat. Vegyél ingatlant, ott is átb*szhat az eladó. Vegyél bitcoint, azzal is átb*szhatnak. Csak azért mert divat Orbánozni, szerintem semmivel nem kockázatosabb mint semmi más a piacon. Hozzáteszem én nem a Fideszre szavaztam! De e mögött egy 1.000 éves állam áll, míg mondjuk egy XY részvény mögött egy XY vállalat ami kitudja meddig lesz a toppon.

Én sem bízok meg feltétel nélkül bennük, de ebben az inflációs környezetben. Most hirtelenjében ez tűnik a legbiztosabbnak.

Ezért a következő vételem biztos valami más lett, de mint írtam most ezt érzem a legstabilabbnak. Aztán lehet szopó lesz, de kevésbé szopó mint aki 400-ért vett eurót és mondta hogy lesz majd 500 is :D :D :D :D

2023. jún. 3. 14:32
 13/15 anonim ***** válasza:
71%

Ja és még annyit írnék, hogy a bankok minden sz*rért díjakat vonnak le.

Ez nálam kiverte a biztosítékot. Dolgoztam bankban és jobban utálom az egész bankszektrot, mint az egész Orbán és Gyurcsány féle bandát a kettőt együttvéve is... Nyerészkedő had ne mondjam ki hogy kik !!!

2023. jún. 3. 14:34
 14/15 anonim ***** válasza:

3: Szerintem igen.

Rendeleti kormányzás van, minden nap történik valami, ami jogi nonszensz.

Érdekes lenne, ha az orbáni széndékkal ellentétbn pont az lenne a lakossági reakció, hogy elkezdenek menekülni az állampapírból...

2023. jún. 3. 18:42
 15/15 anonim ***** válasza:
Lehet bízni, csak soha nem szabad mindent egy lapra feltenni. Én nem vagyok egy nagy kormánypárti, de szerintem egyenlőre semmi olyan nem történt ami komoly aggodalomra adna okot. Egyedül a lehúzós befektetési alapok és a semmi kamatot nem fizető bankbetétek alól húzták ki a talajt. Növelni akarják az állampapír keresletet, hogy alacsonyabb kamatszinten tudják megújítani az államadósságot. Szándékosan biztosan nem fogják "lenyúlni" az állampapírtulajdonosok pénzét, mert az politikailag öngyilkosság lenne. Itt egyenlőre csak a lakosság pénzén hatalmasat kaszáló befektetési alapkezelőknek és a bankoknak fájhat a feje. Ami szerintem jogos aggodalom lehet, az a hosszú lejáratú lakossági állampapírok lejárat előtti visszaváltási kondícióinak a megváltoztatása, és a forint esetleges gyengülése.
2023. jún. 7. 22:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!