Mi ez az új átverés? Vásárlók át akarnak verni?
Van egy pár cuccom amit el szeretnék adni meghírdettem őket a facebook marketplace-n meg a jofogas-on.
Facebookon is látszik a profiljáról hogy kamu az egész nem valós személy hogy őt érdekli meg előre utal minden szép és jó.
Ha jó így nekem akkor ő intézi a szállítást a futár becsomagolja a terméket stb.
Mi ez az újfajta csalási módszer vagy én gondolom túl?
Csak az a furcsa hogy jofogas-on nem látom ki az de a facebookon rögtön látom hogy kamu profilok és nem egy profil akarja ezt eljátszani velem.
Csalasi kiserlet. Kuld egy kamu foxpost- vagy GLS-oldalt ahol bekeri a kartyaadataidat, aztan szepen lerantja a bankszamladat amennyire csak tudja.
A megoldas az azonnali blokkolas, bar en elotte el is szoktam oket kuldeni par valogatott becsuletsertes kisereteben a halal f.szara.
De ki az a buta ember (már elnézést) aki mint eladó kiadja a bankkártya adatokat. de még ha vevő akkor is.
Tőlem eddig még csak emailcímet telefonszámot illetve lakcímet akartak megszerezni.
Nem tudtam ezeket mire akarják felhasználni
#2 el nem hiszed hanyan. Csak itt a gyk-n napi szinten van ilyen kerdes hogy 'megszereztek' az adatait aztan tunik el a penzecske, jajjj mostmilesz.
Egyebkent elobb elkerik az e-mail cimedet, hogy a facebook/jofogas/akarmi visszakeresheto levelezesi rendszeret megkeruljek. Aztan elkerik a lakcimedet, hogy rogton oda rendeljek a 'futart' (ez nyilvan kamu). Aztan kapsz egy valodinak tuno atutalasi bizonylatot, amin ott van a szallitas dija meg a termek ara is, neked csak annyi a dolgod hogy az altaluk kuldott linken bejelentkezz es kifizesd a 'szallitast'. Na, itt lopjak el a kartyaadatokat, es onnantol b.szhatod, amig a bankod eszre nem veszi es le nem tiltja a kartyat vagy neked fel nem tunik hogy fogy a love.
#4 mint eladó nekem miért kellene valahol is megadnom a kártya adataim meg miért kellene fizetnem?
Értem mint vásárló hogy nyúlnak le de mint eladó??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!