Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Megéri részletre telefont venni?

Megéri részletre telefont venni?

Figyelt kérdés

Ha részletre veszem, akkor tuti 100 ezer felett venném, ha viszont egybe akkor meg 100 ezer alatt.

De elvileg ha többször vásárolok részletre ugyan ott akkot bizalomból később olcsóbb lesz

2023. máj. 11. 16:14
 1/9 anonim ***** válasza:
63%

"De elvileg ha többször vásárolok részletre ugyan ott akkot bizalomból később olcsóbb lesz"

Hogyne...

2023. máj. 11. 17:15
 2/9 TappancsMancs ***** válasza:

Türelem és megtakarítás kérdése. Aki a részleteket tudja fizetni az megtakarítani is tud - a különbség a türelemben van és a rendszerességben.

Vagyis ha mindig úgy költekezel, hogy közben egy akármilyen részletfizetés összegeit mindig félreteszed, mivel valamire úgyis jól jön majd, akkor nem kell többet fizetned a hitelezett vásárlások miatt.

Általában aki az egyikbe belekerül az benne is marad. Főként a hitelre vásárolók.

A megtakarítás hiányának a következménye, hogy mindenért többet kell fizetni, tehát összességében kevesebbre futja.

Szerintem nem éri meg. Inkább ne a hitelre takaríts meg, hanem tedd félre ugyanazt az összeget.

2023. máj. 11. 18:20
 3/9 A kérdező kommentje:
Ez a félre rakos dolog nálam nem müködik, mert hónap végén úgy is elveszem. Meg mire összegyűjtöm addigra kijön egy új és azt akarom majd megvenni, de arra is kell majd akkor még több pénz
2023. máj. 11. 20:20
 4/9 anonim válasza:
54%

Amire nincs pénzed azt ne vedd meg. Ilyen egyszerű.

100 alatt is van elfogadható telefon.

2023. máj. 11. 20:55
 5/9 anonim válasza:
60%
Még ki sem fizetted és kijön az új, akkor meg cumi.
2023. máj. 11. 20:56
 6/9 TappancsMancs ***** válasza:

Sajnos vannak akik az alapjait sem értik, csak a hitelre vásárlást "értik" meg.

Kérdező! Ha a törlesztést befizeted és nem költöd el másra, akkor ezt meg tudod tenni a félrerakott pénzeddel. A megtakarítás lényege pont az, hogy azt nem tekintjük napi, vagy általános költőpénznek.

És nagyon igaz amit 5-ös ír. Még ki sem fizetted és ott a még újabb az üzletekben. A helyzet az, hogy egyáltalán nem kell mindig valami nagyon új telefon (és másra is igaz ugyanez). Ha működik, akkor jó és használható a telefon.

Érdemes azt is megfontolni, hogy 200-300-ért érdemes-e venni telefont. :) A példa szerint, egy 300 000-es telefon helyett, egy 100e alattival maradna 200 000 forintja valami másra. Mondjuk nyaralásra, vagy ami fontos lenne. És szerintem azok akik ilyeneket nem értenek, azok állandó pénzügyi zavarban vannak. Így láttam eddig. Felőlünk kérdező vehetsz 400-ért is telefont, elhiheted, hogy nekünk teljesen mindegy, de semmi értelme. És túlárazottak és valójában nem érnek annyit.

3/ A kérdező kommentje:

"Ez a félre rakos dolog nálam nem müködik, mert hónap végén úgy is elveszem."

Tanuld meg a megtakarítást. Ne költőpénznek tekintsd a megtakarításodat és ne is tartsd a költőpénzed mellett a pénztárcádban. Valahol otthon külön például. És jobb érzet neked is, hogy van megtakarításod fontosabb dolgokra. Olcsóbban is vásárolsz, ha félreteszed, tehát VALÓJÁBAN TÖBB PÉNZED MARAD MEGTAKARÍTÁSSAL.

"Meg mire összegyűjtöm addigra kijön egy új és azt akarom majd megvenni..."

Ez nem függ se a hitelre vásárlástól, se a megtakarításból vásárlástól sem, mert mindkét esetben a telefon használhatósági idején belül úgyis kijönnek újabbak. Ez a modern fogyaszási sulykolás metódusa, semmi más. Egy használható készüléket pénzkidobás lecserélni, érdemsebb ugyanabból bármi mást venni ami hasznosabb.

2023. máj. 12. 10:26
 7/9 A kérdező kommentje:

Mindig úgy csináltam,h félre raktam otthon és oké h az a hónap végére megmaradt, de kövi vagy az akövi hónapban meg el kellett vegyem, mert több volt a kiadásom. És ez főként a párom miatt volt mert ő nem tud spórolni inkább és az én pénzem megy el rá.

Hiába mondom h nincs én tudom h van és ha kell neki vmi rossz érzés nem megvenni neki, úgy h tudom h van rá bőven pénzem

2023. máj. 12. 14:56
 8/9 TappancsMancs ***** válasza:
Együtt tanultok takarékoskodni az még jobb. A megtakarítást úgy kell félretenni, hogy az szinte nincs is...
2023. máj. 13. 11:56
 9/9 A kérdező kommentje:
Ja de nem hazudhatok a pàromnak,h nincs
2023. máj. 13. 13:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!