Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha a Sparban a mérlegre rakva...

Ha a Sparban a mérlegre rakva a zöldség-gyümölcs árut, megkérdezi a gép, hogy zacskóba raktam-e és azt felelem igen, majd az önkiszolgáló pénztárgépnél újra megkérdezi és megint igennel felelek, akkor kétszer számolja fel a zacskó költségét?

Figyelt kérdés

Számomra logikátlan, hogy miért kérdez meg újra ha már egyszer jeleztem, hogy vettem zacskót? Ha már megkérdez, felszámolja újra költségként is?

Egy zacskó 15 Ft, aki sok zöldséget és gyümölcsöt vesz, annak sokszorosáról van szó.

2023. máj. 7. 08:29
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
87%

"annak sokszorosáról van szó". Ha ilyen rengeteg zacskót használnál, akkor inkább vigyél saját zacskót, jobb a környezetnek.

Egyébként nem számolja fel kétszer, az egyik egy sima mérleg (ami azért kérdezi, hogy hozzá kell-e számolni a zacskó súlyát), a másik meg egy pénztárgép, ami a fizetendő összeg miatt kérdezi.

2023. máj. 7. 08:35
 2/12 A kérdező kommentje:
Van, amiben nincs igazad: a mérleg is nyomtat vonalkóddal ellátott árcédulát, amit az önkiszolgáló pénztárnál csak le kell olvasni. Ha már felteszi a kérdést, hogy használtam-e zacskót, akkor gondolom én, hogy az az árcédulán is rajta van, amit a zöldségre ragasztok.
2023. máj. 7. 09:39
 3/12 A kérdező kommentje:
Most újra elolvastam, amit írtál. Végülis van rá esély, hogy így működik (te honnan tudod, hogy tényleg így működik?), de akkor ez nem elég nyilvánvaló egy átlagember számára, aki csak vásárolni akar.
2023. máj. 7. 09:41
 4/12 anonim ***** válasza:
61%
Azért kérdezi meg kétszer, meg a vonalkódban nem rögzíti a zacskó meglétét, abban kb. csak a termék mennyisége és fajtája van
2023. máj. 7. 09:42
 5/12 anonim ***** válasza:
Igen, valószínűleg nem tudták másképp implementálni, a vonalkódba nem fért bele, és elvetették, hogy két vonalkód legyen "valahogy", meg azt is, hogy a pénztárnál külön kelljen megadni a zacsik összlétszámát.
2023. máj. 7. 10:27
 6/12 anonim ***** válasza:
86%

3. Onnan tudom, hogy így működik, mert teljesen logikus rendszer.

Ha átgondolod, akkor teljesen világos.

Tehát fogsz 1 kg paradicsomot, rárakod a mérlegre.

A gép megkérdezi, hogy amit ráraktál a mérlegre, és amit mutat súlyt, abba bele kell számolni zacskót vagy nem?

Ha igen: levesz 15 grammot (vagy X grammot, meghatároztak egy standard grammot a zacskóra) a súlyból, mert az nem paradicsom, hanem zacskó, tehát nem akarja neked az árcédulára paradicsomként felszámolva rányomtatni.

Ha nincs zacskó, akkor ami a mérlegen van súly, azt számolja paradicsom-árban, és ezt nyomtatja a cédulára.

Ezzel a cédulával elmész a kasszához, a gép beszkenneli, de csak azt látja a vonalkódon, hogy 1kg paradicsom, azt nem, hogy ehhez volt-e zacskó, mert a két gép nincs vevőnként összekötve (kb. lehetetlen is lenne, de értelme sem sok), a vonalkódon meg nincs rajta ez az infó, csak az ár. Tehát ezt neked kell megadnod, amikor megkérdezi. Ennyi az egész, és tényleg így működik, nem csak esély van rá.

2023. máj. 7. 11:48
 7/12 anonim ***** válasza:
6# Tökéletesen leírta!
2023. máj. 7. 13:00
 8/12 anonim ***** válasza:
15%

megnézed a blokkot és nem

a mérleg pedig levonja a zacskó súlyát. nem sok, de látszik ha kicsit figyelsz

2023. máj. 7. 13:44
 9/12 anonim ***** válasza:
15%
#3 figyelni kell a kiirásokra. a mérleg is kiir dolgokat, nem csak nyomtat egy cimkét. legközelebb olvasd el
2023. máj. 7. 13:46
 10/12 anonim ***** válasza:
16%
A mérleg alapból nem kéne kivonjon semmit, gondolom ilyen 1-2 grammot ha visszakapsz a pénztárnál, amikor számít is a kérdés, hogy van-e zaccs, akkor azért nem állsz neki verni a hisztit, hogy így nem tudod tartani a receptet, mert mikrogram pontossággal kell belekilózni a kurumpárét...
2023. máj. 7. 21:41
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!