Ha a Sparban a mérlegre rakva a zöldség-gyümölcs árut, megkérdezi a gép, hogy zacskóba raktam-e és azt felelem igen, majd az önkiszolgáló pénztárgépnél újra megkérdezi és megint igennel felelek, akkor kétszer számolja fel a zacskó költségét?
Számomra logikátlan, hogy miért kérdez meg újra ha már egyszer jeleztem, hogy vettem zacskót? Ha már megkérdez, felszámolja újra költségként is?
Egy zacskó 15 Ft, aki sok zöldséget és gyümölcsöt vesz, annak sokszorosáról van szó.
"annak sokszorosáról van szó". Ha ilyen rengeteg zacskót használnál, akkor inkább vigyél saját zacskót, jobb a környezetnek.
Egyébként nem számolja fel kétszer, az egyik egy sima mérleg (ami azért kérdezi, hogy hozzá kell-e számolni a zacskó súlyát), a másik meg egy pénztárgép, ami a fizetendő összeg miatt kérdezi.
3. Onnan tudom, hogy így működik, mert teljesen logikus rendszer.
Ha átgondolod, akkor teljesen világos.
Tehát fogsz 1 kg paradicsomot, rárakod a mérlegre.
A gép megkérdezi, hogy amit ráraktál a mérlegre, és amit mutat súlyt, abba bele kell számolni zacskót vagy nem?
Ha igen: levesz 15 grammot (vagy X grammot, meghatároztak egy standard grammot a zacskóra) a súlyból, mert az nem paradicsom, hanem zacskó, tehát nem akarja neked az árcédulára paradicsomként felszámolva rányomtatni.
Ha nincs zacskó, akkor ami a mérlegen van súly, azt számolja paradicsom-árban, és ezt nyomtatja a cédulára.
Ezzel a cédulával elmész a kasszához, a gép beszkenneli, de csak azt látja a vonalkódon, hogy 1kg paradicsom, azt nem, hogy ehhez volt-e zacskó, mert a két gép nincs vevőnként összekötve (kb. lehetetlen is lenne, de értelme sem sok), a vonalkódon meg nincs rajta ez az infó, csak az ár. Tehát ezt neked kell megadnod, amikor megkérdezi. Ennyi az egész, és tényleg így működik, nem csak esély van rá.
megnézed a blokkot és nem
a mérleg pedig levonja a zacskó súlyát. nem sok, de látszik ha kicsit figyelsz
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!