Vásárolni akartam egy személy autot, és lefoglaloztam. Másnap derült ki, hogy több km van benne és 2helyett, több tulajdonos szerepel a nyilvántartásban, elakartam állni az üzletől, de az eladó nem adja vissza a foglalot. Feljelenthetem?
Úristen, 170 ezer km-rel több van benne? Na ez durva. Én olyat se vennék meg, amiben összesen 170 ezer van, nemhogy ennyivel több.
Foglalót vissza kéne szerezni. (mondd, hogy tudsz a km óra visszapörgetésről!) és utána még mindig fel lehet jelenteni. (bár sajnos kábé minden használtautó tulajdonos ezt csinálja).
Milyen autó ez, hogy ennnyi van benne, és ennyi tulaja volt már eddig? Valami különlegesség?
Mondd a tulajnak, hogy téged nem érdkel az, hogy ki üti meg a bokáját az adatok miatt (amúgy nincs igaza, mert itt egyedül ő ütheti mega bokáját!). Ne tojj be tőle, mert pont ezt látja rajtad.
Légy határozott, és mondd neki, hogy neked a fogaló kétszerese járna vissza, mert fals adatokkal akart eladni neked az autót. De te "jó" leszel, mert csak a foglalódat kéred vissza (nem a dupláját)! És utána ha visszaadta, jelentsd fel nyugodtan.
Kedves leendő autótulajdonos! Azt mi alapján jelented fel, ha megveszed az autót? Azzal elfogadod a feltételeket. És mi lesz, ha megvetted, mi lesz a "feljelentés" lényege? Hiszen a polgárjogi aktust is érintheti, vissza akarod állítani a szerződés előtti állapotot?
Ne vedd meg, és kérj rá fizetési meghagyást. Több év? Két nap alatt kiküldi a közjegyzői kamara... Aztán ha pereskedni akar, akkor peresítse...
Végül megvettem az autot,és feljelentem...A rendörségen már bejelentést tettem(csak azt lehetett)még vétel elött,hogy nyoma legyen.Az alapján jelentem fel,hogy az adásvételi szerzödésben szerepel hogy hány km-el árulta,vettem meg az autot,és most már hivatalosan megkapom a márka szerviztöl a tényleges km-állást,bizonyitás végett.
Mindenkinek aki válaszolt,és segitett nagyon szépen köszönöm.........
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!