Egyre több gazdasági szakember mondja azt,hogy már annyira értéktelen az ötforintos, hogy ki kellene vezetni. Az előállítása többe kerül mint az értéke.
En az 5, 10, és 20 forintost is kivezetném, semmi értelme.
2023. máj. 1. 22:13
2/14 anonim válasza:
Én a készpénzhasználatot is kivezetném. A szürkegazdaságnak egy csapásra kampec.
2023. máj. 1. 22:21
3/14 anonim válasza:
Kivezette az már saját magát. S azt gondolom, nem is gyártanak újat, csak a régiek lehetnek forgalomban. Amíg ki nem kopnak.
2023. máj. 1. 22:54
4/14 anonim válasza:
100-as alatt mindent, semmi értelme.
2023. máj. 2. 00:05
5/14 anonim válasza:
2: Meg a pénzednek is.
Az egész pénzhasználat kikerül a hatalmad alól, úgy manipulálják és úgy veszik el, ahogy nem szégyellik. Volt pénz, nincs pénz.
Eddig csak 3 gigabank ment csődbe 1 hónap alatt...
2023. máj. 2. 00:25
6/14 anonim válasza:
"Az előállítása többe kerül mint az értéke."
Nem akarlak kiábrándítani, de ez az összes pénzre igaz!
2023. máj. 2. 00:26
7/14 anonim válasza:
Ki én meg a 10-es 20-as érmet is, értektelen semmirevalo szar
2023. máj. 2. 04:55
8/14 anonim válasza:
5: nem, hogyha bevezetik a digitális jegybankpénzt. De egyébként anélkül sem. Addig is ezer jobb módja van a vagyonhalmozásnak a készpénzkuporgatásnál.
2023. máj. 2. 05:51
9/14 anonim válasza:
#8: pont a CBDC fele megy a világgazdaság, és annak az lesz az ertelme, hogy az elit totális kontrollt gyakoroljon a pénzügyi helyzeted felett.
Én is ahol lehet kártyával vagy utalással fizetek, mert MÉG nem korlátoznak abban, hogy mire mennyit költsek.
Egyébként nem tudom belegondoltál-e már, mi történne, ha bármi természeti csapás, neadjisten háború lehalna csak a mobilkommunikáció, még teljes áramszünet sem kell, de ha egy komolyabb cyber attack (már be van harangozva, ahogy a "pandémia" is be volt) tönkreveri az internet routolását az is elég. Akkor könyörögnél a készpénzért ugye?
2023. máj. 2. 06:25
10/14 anonim válasza:
#9 Egy technikai apokalipszis esetén a készpénzzel se érnél semmit, mert nem lenne áru és a készpénz is elértéktelenedne.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!