Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Paypal csalás, vitarendezés,...

Paypal csalás, vitarendezés, lopás?

Figyelt kérdés
A Paypal Vitarendezés központban panaszt nyújtottak be ellenem, hogy én nem adtam meg neki a vásárolt terméket, de én odaadtam neki. Ez a termék egy számítógépes mmorpg játékon belül arany volt. Nem tudtam bizonyítani, hogy én odaadtam neki a terméket a játékban(pedig volt screenshot discordról meg game support is leírta h megtörtént). Az volt a probléma, hogy ő utalta a pénzt, odaadtam neki aranyat, de nem vettem észre, hogy függőben küldte és így panaszt tudott benyújtani, hogy nem kapta meg. És ha azt mondom személyesen adtam neki oda mondjuk az accounthoz a jelszót emailt? Vagy azt mondom ez egy tevékenység volt nevezési díjjal és nyereménnyel? Akkor én nyerem a vitát, és megkapom a pénzt ami engem illet?

2023. ápr. 29. 15:49
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
88%

Nem válna be - mivel nem teljesen hülyék ülnek ám a PP oldalán sem. Mint mondtam azt kell figyelembe venni, ami bizonyítható.

Ha azt mondod nyereményjáték volt akkor a következő kérés az lesz, hogy mutasd a nyereményjátékot, hol volt hirdetve, hogy volt kisorsolva, mutasd az értesítést a felhasználónak, amikor értesítetted, hogy nyert... Ha meg azt mondod személyesen volt (feltéve, hogy eddig nem mondtál mást..) akkor szó van szó ellen és akkor is szinte garantált, hogy a vevőnek kedvez a PP.

Nem lehet össze vissza kamuzni eladóként sem vevőként egy PP claimben, de az az állítás, hogy nem kapta meg a vevő a terméket bizonyíthatatlan - de életszerű, ezért elhiszik.

2023. ápr. 29. 20:55
 12/19 anonim ***** válasza:
30%

Írd meg a paypalnek, hogy végtelenül csalódott vagy, hogy a paypal asszisztál ahhoz, hogy csalók ellopják a neked jogosan járó pénzt.

De ha ezt hazugsággal próbálod alátámasztani

(És ha azt mondom személyesen adtam neki oda mondjuk az accounthoz a jelszót emailt? Vagy azt mondom ez egy tevékenység volt nevezési díjjal és nyereménnyel?)

akkor nyilvánvalóan te is ugyanolyan csaló vagy, mint a vevőd.

Ha nagy összegről van szó és magyar vevőd volt, sétálj be a zsarukhoz és jelentsd fel. Ha kicsi összeg és nem adják vissza, akkor meg tanulj az esetből és kész.

2023. ápr. 29. 21:04
 13/19 A kérdező kommentje:

Értem. Az volt a baj, hogy elküldte paypalon, én odaadtam neki játékban, mert nem vettem észre h függőben van, meg amúgy is elfogadhatta volna 2nap múlva, vagy ha nem csinál semmit x nap után megkapom. Ki gondolta volna, hogy lopni akar, de aztán kiderült, hogy ő másokkal is ezt csinálja, meg rengeteg fiókja van.

Amúgy itt olvastam erről a táblázat alatt:

[link]

Csak ez a két ötletem volt, de ja gondoltam h nem nagyon van rá esély h beváljon, meg baj is lehet belőle ha hazudok...de az igazat nem hitték el sajnos.

Azért köszi a választ.

2023. ápr. 29. 21:06
 14/19 anonim ***** válasza:
47%

12

Telibe xarja a paypal az ilyet. A claimben irreleváns, hogy ki miben csalódott, más csatornán meg gyk lehetetlen a PP-al felvenni a kapcsolatot.

2023. ápr. 29. 22:34
 15/19 Hintalow ***** válasza:
32%
Általában az ilyen digitális javak adásvètelère amúgy sem nagyon lehet paypal vèdelmet igènybe venni eladói rèszről, szóval elèggè ki vagy szolgáltatva az esetleges vevői rosszindulatnak sajna.
2023. ápr. 30. 14:02
 16/19 anonim ***** válasza:
Írd meg a játék suportnak, hogy eladtál neki aranyat, ezt ők látják és mivel illegális tevékenység bannolják az accountokat, ha pénzt nem is kapsz, de bosszút állsz :)
2023. ápr. 30. 17:34
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Csak siman a jatekbol kene egy screenshotot csinálnod, mondjuk a historybol, ahol latszik hogy te atadtad a cuccot, datummal. Ez a te sztoridat igazolja.

A pp szerintem nem fogja feltetelezni hogy az kamu screenshot es nem fog kerni arra hogy bizonyitsd hogy az az o accja. Azt neki kell bizonyítania hogy te átvágtad, de nem fogja tudni cafolni az atadast

2023. máj. 2. 07:05
 18/19 A kérdező kommentje:
Már egy jó ideje le zárta a Paypal az esetet, nem hittek nekem, de észre vettem, hogy végül nekem adták a pénzt, csoda :D de ennek nincs nyoma tevékenységben, se levél, sehol semmi. Gondolom sok emberrel gondja volt a csalónak, aztán a Paypal rájött vagy lehet h mire oda ért volna a pénz addigra megszüntette fiókját ha lehet olyat, vagy nem tudom, hogy lehet ez, meglepő fordulat.
2023. jún. 21. 02:36
 19/19 NTBS ***** válasza:
Örülök, hogy jól jártál.
2023. jún. 21. 18:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!