Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Paypal csalás, vitarendezés,...

Paypal csalás, vitarendezés, lopás?

Figyelt kérdés
A Paypal Vitarendezés központban panaszt nyújtottak be ellenem, hogy én nem adtam meg neki a vásárolt terméket, de én odaadtam neki. Ez a termék egy számítógépes mmorpg játékon belül arany volt. Nem tudtam bizonyítani, hogy én odaadtam neki a terméket a játékban(pedig volt screenshot discordról meg game support is leírta h megtörtént). Az volt a probléma, hogy ő utalta a pénzt, odaadtam neki aranyat, de nem vettem észre, hogy függőben küldte és így panaszt tudott benyújtani, hogy nem kapta meg. És ha azt mondom személyesen adtam neki oda mondjuk az accounthoz a jelszót emailt? Vagy azt mondom ez egy tevékenység volt nevezési díjjal és nyereménnyel? Akkor én nyerem a vitát, és megkapom a pénzt ami engem illet?

2023. ápr. 29. 15:49
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
91%
Azt fogadják el, amit bizonyítani lehet, bemondásra nem, érthetö okokból.
2023. ápr. 29. 16:19
 2/19 A kérdező kommentje:

Nem tudtam bizonyítani, hogy odaadtam neki, lehetetlen, hogy tényleg ő ült a gép elött stb.

De paypal súgó azt írja, ha személyesen történt vagy ha nyeremény játék volt nevezési díjjal, akkor az nem tartozik a vitarendezésbe és ilyenkor az eladónak tehát nekem adnak igazat.

Meglopott és már csak ez a lehetőségem maradt hátha beválna...

2023. ápr. 29. 16:42
 3/19 anonim ***** válasza:
26%
Tanulopenz
2023. ápr. 29. 16:53
 4/19 A kérdező kommentje:
Kérem olyanok írjanak, akik segíteni tudnak ebben, értenek hozzá, információt adhatnak. Véleményekre nem vagyok kíváncsi, köszönöm.
2023. ápr. 29. 17:16
 5/19 anonim ***** válasza:
64%
Mekkora összegről van szó?
2023. ápr. 29. 17:48
 6/19 A kérdező kommentje:
Az eset kimenetelére egyáltalán nincs befolyása, szóval az összeg nem lényeges jelen esetben.
2023. ápr. 29. 19:53
 7/19 anonim ***** válasza:
87%

"Nem tudtam bizonyítani, hogy én odaadtam neki a terméket a játékban(pedig volt screenshot discordról meg game support is leírta h megtörtént)"

Ha a game support is megírta, hogy megtörtént, azt miért nem fogadják el bizonyítékként?

2023. ápr. 29. 20:13
 8/19 anonim ***** válasza:
73%

A paypal vitarendezésben csak és kizárólag azt veszik figyelembe, ami bizonyítható.

Amennyiben pedig nem bizonyítható a tranzakcikó (mint ahogy te mondod) ilyenkor 100-ból 99x a vevőnek kedvez a paypal, mivel az az érdekük.

És itt ennyi az összes segítség amit lehet nyújtani.. Bizonítsd az igazad, ha meg nem tudod akkor reménykedj, hogy az 1% nálad pont befigyel.

Az ilyen tranzakciókról mindig kell bizonyítékot rögzíteni, pont az ilyen esetekre - de legjobb, ha nem termék vásárlásként kéred a pénzt PP-on, mert akkor nincs buyer protection és nem tudnak ilyen nyilvánvaló módon xopatni...

2023. ápr. 29. 20:33
 9/19 A kérdező kommentje:

Mert nem lehet bizonyítani, hogy a játékban karakter tulajdonosa egyenlő a paypal számla tulajdonossal aki a pénzt küldte nekem, mert nem paypalon beszéltünk hanem discordon.

Azért találtam ezt a két megoldást ami a vitarendezésen kívül esik, csak nem biztos, hogy működne azért kérdeztem itt.

2023. ápr. 29. 20:35
 10/19 A kérdező kommentje:

20:33as köszi.

Azért kérdeztem ezt a két esetet, mert ilyenkor a nekem az eladónak adnak igazat. Több féle eset is van és a két legjobb számomra az lenne ha azt mondanám személyesen adtam neki emailt jelszót, vagy még jobb lenne ha azt mondanám: nyeremény játék volt nevezési díjjal és az ennek az ára. Mert paypal oldalon találtam, hogy van számos kivétel amivel nem lehet vitát nyerni a vevőnek.

De nem tudom beválna e ez, azért kérdeztem itt.

2023. ápr. 29. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!