Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Próbaidő alatt jár szabadság?

Próbaidő alatt jár szabadság?

Figyelt kérdés

Ma kértem nyárra (júli) szabadságot (5 napot) és közölték hogy felejtsem el. Kérdeztem miért mert hogy próbaidő alatt nem jár. De mondom miért nem jár hát ebbe a hónapba is van 2 azt se én kértem? Erre nem érkezett válasz.

Azzal indokolta hogy nemtudja hány ember lesz beteg és hogy lesz-e +feladat. Befizetett utam van nyaralásra,megtehetik ezt valóban? Felettesemnek szóltam.

Van egy 7 hónapos gyermekem is nemtudom számít-e valamit. Ha jól tudom apa szabi már nincs mert születéstől számítva 2 hónapig lehet felhasználni.

Illetve azt sem tudom pontosan hogy hány nappal rendelkezem én?

Köszönöm a válaszokat!

2023. ápr. 21. 09:51
 1/10 anonim ***** válasza:
7%
Próbaidő alatt bizony nem jár. Amikor már jár, akkor is csak a ledolgozott idő után jár.
2023. ápr. 21. 09:56
 2/10 anonim ***** válasza:
90%

3 hónap

Szabadság próbaidő alatt 2022 A leggyakoribb esetekben a próbaidő időtartama 3 hónap. Ezalatt az időszak alatt csakis a munkáltató belátásán múlik, hogy a munkavállalót elengedi-e szabadságra. Ugyanis évente a munkavállaló legfeljebb 7 nap szabadságot kérhet két részletben a saját igényei szerint.

2023. ápr. 21. 09:58
 3/10 anonim ***** válasza:
96%
2-es vagyok. Előbb tisztázni kellett volna a főnököddel, mielőtt befizetted volna.
2023. ápr. 21. 09:59
 4/10 anonim ***** válasza:
94%
2023. ápr. 21. 10:00
 5/10 A kérdező kommentje:

Itt 6 hónap a próbaidő,2 hónapja vagyok itt.

Tehát akkor lényegében megteheti ha nem enged el de ha nem jár szabadság akkor miért irogatják ki úgy hogy én nem kértem? :)

2023. ápr. 21. 10:10
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekik törvényileg lehet, neked meg nem, mert próbaidős vagy. Ha nagyon feszegeted lehet el is küldenek.
2023. ápr. 21. 10:40
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen egy fos cég. Én a 3 hónapos próbaidő alatt 8 nap szabin voltam mert nyaralni mentem a párommal.
2023. ápr. 21. 13:53
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

"Kérdeztem miért mert hogy próbaidő alatt nem jár. "

Próbaidőre is jár szabadság. Hülyeség az, amit mondott.

Az, hogy ezt a szabadságot próbaidő alatt biztosítja kivenni a munkáltató, vagy sem, csakis rajta múlik. Ez igaz a próbaidő letelte utáni szabadságokra is.

Jelezted, hogy befizetett utad van? Hátha meggondolja magát és mégis elenged.

2023. ápr. 22. 05:31
 9/10 A kérdező kommentje:
Igen mondtam neki,azt mondta hogy ezzel ő nemtud mit csinálni.
2023. ápr. 24. 07:10
 10/10 anonim ***** válasza:

Az igen!

A munkáltató hozzáállása már most előrevetíti, hogy egyébként mennyire lesz lojális a munkavállalóival. Semennyire.

Menekülj! :)

2023. ápr. 25. 04:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!