Próbaidő alatt nem jár szabadság?
3 hónapos próbaidő alatt vagyok. Jövőhéten csak 1 napra kértem szabit, hogy eltudjak intézni egy fontos dolgot. Főnököm azt állítja, hogy nem adhat. És akik idáig is elmentek szabira próbaidő alatt meg se tehették volna. Nekik be kell majd menniük ledolgozni azokat a napokat.
Azt mondta, hogy arra a napra intézzek táppénzes papírt. Egy napra is ad a háziorvos? Többre nem szabad mennem, mert akkor kirúgnak.
Jár szabi, de a tv szerint a munkaviszony első három hónapjában nem köteles a munkáltató a kérésednek megfelelő időpontban kiadni.
Tehát jár, kiadható, de nem kötelező.
Nem kötelező kiadni a szabit, de ha arról van szó akkor adhat.
Nekem a régi munkahelyemen 2 hónapja voltam ott javában próbaidőn és elengedtek 1 hétre. Igaz akkor nyári leállás volt, és csak egyetlen egy gyártás volt amit meg kellett csinálni, arra 4 ember volt berendelve leginkább az újak, és egy régi aki tapasztaltabb. Akkor tőlem kérdezte a főnök hogy van-e szabi igényem, mert ha van időbe szóljak, el fog engedni.
Egyébként a jelenlegi munkahelyemen is alig 1 hónapja voltam ott, és közöltem a főnökömmel hogy sürgős dolgom van és kell a szabi, mivel erős indok volt, mondta hogy elenged. Nálunk akik újak vannak, őket is mind elengedi ha olyan dolguk akadna.
8/9!
1) Jogos, elsőre írtam jól a hét napot, aztán bekavart a régi mt emléke. A kollektívval tök felesleges bonyolítani, általános a 3 hónap, a kérdezőnek is ez a releváns, de nyilvánvalóan helyes a pontosításod.
2) Ha nem tudod leírni, akkor legalább próbáld meg kimásolni a nevem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!