Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Akkor most jár segély vagy nem?

Akkor most jár segély vagy nem?

Figyelt kérdés
Hát egy eléggé fontos kérdésre szeretnék választ kapni és nagyon megköszönöm a hasznos tanácsokat.... Kezdeném ott hogy beteg vagyok 19 éves korom óta (gyógyíthatatlan).Még gimibe jártam akkor,nem volt munka viszonyom. Ezzel az ürügyel küldenek el minden honnan,hogy mivel nem volt legalább egy éves munka viszonyom,ezért nem kapok szociális segélyt. Nem igazán vagyok abban az állapotban hogy dolgozzak.:( Szociális munkát szívesen csinálnék,de ahhoz le kellene hogy százalékoljanak,de nincs TB-m,hogy elintézzem.Tavaly decemberbe regisztráltattam magam a helyi munkaügyi központba,na és itt lenne az igazi kérdésem,hogy ha eltelik az az egy év mint regisztrált munka kereső,úgy hogy nem találnak nekem munkát (ki is akarna egy mozgássérült munkaerőt?)akkor kérhetek munkanélküli segély?Vagy akár milyen segély? Muszály valahogy összeszednem magam és csak itt tudnám elkezdeni a dolgokat.... minden hasznos választ előre is köszönök!!!
2010. okt. 8. 16:44
 1/2 anonim ***** válasza:
A konkrét választ sajnos nem tudom, de a leírásod alapján az is megoldás lenne szerintem, ha elkezdenéd fizetni a tb-t és akkor leszázalékoltathatod magad. Onnantól akkor elvállalhatsz az állapotodnak megfelelő munkát. Legalábbis ezt írtad.
2010. okt. 8. 17:08
 2/2 anonim ***** válasza:

Ha szociális alapon rászorult vagy, akkor a helyi önkormányzat (kérelem alapján) fizeti utánnad a TBt. Ehhez nem kell, hogy 1 éve regisztrált munkanélküli legyél. Ha ők nem fizetik, mert jövedelmi és vagyoni helyzetetek alapján nem találnak jogosultnak, akkor magadnak kell rendezned (havi 4950 forint) De ha ezt nem fizetik, mert szerintük nem vagy rászorult, akkor szoc.segélyt sem fogsz tőlük kapni ugyanezen ok miatt.

Ha a Tbd rendeződik, elkezdheted a leszázalékoltatást. Valahol megvan a neten, hogy hány éves ebernek mennyi munkaviszony kell, hogy kapja a rokkant nyugdíjat. (van egy ismerősöm, ő 18 éves kora előtt lett rokkant, neki nem kellett semennyi munkaviszony) Minél fiatalabb vagy, annál kevesebb munkaviszonyt kell igazolnod.

2010. okt. 9. 07:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!