Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Az emberek miért élnek úgy,...

Az emberek miért élnek úgy, mintha nem lenne holnap?:D

Figyelt kérdés

Szerencsére úgy érzem, hogy bőven az átlag feletti bevételem van, így anoniman le merem írni, ezt nem nagyon tudja rólam senki.

Ugyanakkor nem szeretem szórni. Élni kell, elmegyek néha bulizni, nem 15nm-en lakom.

Viszont pl bkk-zom, szeretek vezetni, de nem látom értelmét hétköznap is a pénzt égetni a munkahelyem és az otthonom között. Hétvégente szoktam “csapatni”, van autóm, egy “függőségem” van, abban pedig egy V8 pihen. :)

Nekem az, hogy vannak befektetéseim, a tény, hogy biztonságban lennék ha elveszteném az állásom akár 1 évig is, nekem többet ér.

De ahogy látom az átlagos bevételeket, nem fogom fel, hogy az emberek mit művelnek.

Sokan a fizetésük 30%át elszórják ingázásra.

Sokszor 40-50%ot ruhákra.

Piára, mondván “mikor éljek ha nem most” (ember 21 éves vagy, én is kirúgok néha a hámból, de nem heti 3x, meg egyébként is, 35 évesen a családoddal túrázni vagy az Adrián yachtozni nem lesz élet?).

És itt jön a fekete leves. Van, hogy megkapom, hogy milyen “csóró” vagy fillérb*szó vagyok.

Ezért most komolyan? Velem lenne a baj?:)

Persze, ha lenne havi 5 millió nettóm akkor lehet, hogy én is vennék valami átlagos kis dízel rotyogóst bejárni az irodába, ha többet dolgozunk éljünk is kicsit jobban, de ne a gyerekem jövőjére félretehető pénzt igyam már el. :D

2023. ápr. 12. 00:46
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Az emberek többsége semmit nem ért a pénzhez, sem a befektetéshez, sem a spóroláshoz. Meg túlvállalják magukat. Pl. nettó 400-as családi jövedelemre képesek bevállalni két gyereket, aztán néznek, hogy nincs pénz.

Nem gond, ha nem szórod a pénzt, de ez akkor tényleg legyen egy tudatos életút tervezés, különben esetleg 40 évesen azon fogsz síránkozni, miért nem éltél huszonévesen.

2023. ápr. 12. 12:42
 12/19 anonim ***** válasza:
73%

Neked is igazad van meg annak is, aki költi a pénzét.

Ha 80 éves korodig fogsz élni, akkor jól jártál, hogy spóroltál, viszont ha holnap elüt egy busz és meghalsz, akkor bánhatod, hogy nem éltél, amíg lehetett. Mire mész a spórolt pénzeddel a másvilágon?

Aki költekezik, az tisztában van vele, hogy bármikor meghalhat egy ember, és senki nem tudja, melyik az utolsó napja az életében, úgyhogy ki akarnak élvezni minden percet és nem aggódni a jövő miatt.

2023. ápr. 12. 18:02
 13/19 anonim ***** válasza:
27%
Konkrét cél nélkül spórolni és gyűjteni a pénzt a lehető legnagyobb ökörség a világon.
2023. ápr. 12. 18:35
 14/19 anonim ***** válasza:
8%
Én 11 év angliai munkával félretettem 60 000 fontot, jogsim sincs, okostelefonom, telefon előfizetésem sose volt, nyaralni csak egyszer voltam Boszniában. Sose volt netflixem, filmeket is ritkán nézek. Pc-n játszani azt szeretek. Konditerembe járok. Alkoholt nem fogyasztok, buliba ritkán járok. Az a meglátásom, hogy sokminden az idő, és pénzpazarlás. Időpazarlás sok film, és videojáték. Mennyire emlékszel egy 15 éve megnézett filmre? Csak az idő ment el vele. Jobban jár az ember, ha edzeni megy helyette. Nyaralás se vonz, pl. Thaiföldön nézegetni a prostikat, meg a pöceszagú várost.
2023. ápr. 12. 21:28
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
#14 Hát így baromi hosszúnak fog tűnni az élet!
2023. ápr. 12. 23:24
 16/19 anonim ***** válasza:
Önfegyelem az fontos számomra. Amúgy hallottam, hogy ma már sok fital úgy van vele, hogy se lakást nem bír venni, se nyugdíja nem lesz, ezért inkább elkölti a pénzt. Mindenkinek a saját döntése, de részegen vezetés/bunyózás helyett akkor is inkább a hasznos dolgokat válassza!
2023. ápr. 13. 00:28
 17/19 anonim ***** válasza:

Be ne magyarazd már nekem Buksi, hogy van egy V8-asod, amivel szigorúan csak is kizárólag Max 130km/h-val mész pályán 😂

Mert te anyádat látod, aki félt…

Szerinted mást nem félt az anyukája?!

Ha 130-al mennél max meg mindenhol betartod a szabályt nem V8-at vettél volna, szóval nem kell hülyének nézni senkit! Te meg szerintem nem lattal v8-at közelről vagy ahogy irjak ez az autópályaletolós ember vagy!

Hétköznap meg buszozol, mert a V8 leeszi a gatyát rolad aztán így legalább el tudod mondani h te aztán nagyon jól élsz… sokat teszel félre , sok marad a fizuból.

Egy Madár vagy!

Különben is miért foglalkozol te másokkal?

Mercedes AMG van, de nem mutogatom, van egy Ford is mellette.

Nem vagy különb , annál, mint aki elbulizza a pénzt, a V8 sosem reális döntés.Te is szorod a penzt!

2023. ápr. 13. 01:34
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
14-16-os vagyok, valaki magyarázza el, nekem, mi a V8, kíváncsi lettem!
2023. ápr. 13. 03:14
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
#18 8 hengeres V alakban elhelyezett dugattyús motor illetve ilyennel szerelt autó.
2023. ápr. 13. 09:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!