Visszatud élni vele?
Az lenne a kérdésem hogy januárban eladtam valamit facebookon keresztül.
Viszont hogy teljesen megbízzon bennem az illető felajánlottam neki hogy lefotózom a személyigazolványomat és a lakcímkártyámat.
Na most a kérdésem az lenne hogy vissza élhet vele?
Alap adatok vannak rajta és nincs is nála a kártyák de viszont a személyi igazolványon van rajta egy személyazonosító 8karakteres (6szám és 2betűs) "azonosító".
Visszatud élni a 2 kártyával?
Válaszokat köszönöm!
"Azt csak fizikai valojaban fogadjak el."
Olvasd el az egyik fenti cikket. Egy totál másik ember igazolványával nyitottak számlát. Meg sem nézte az ügyintéző hogy egyezik-e a lopott személyin a fénykép és az ember aki ott áll előtte. Ennyit a fizikai személyi igazolványról.
Az a gond, hogy vannak ezek a goodID, meg hasonló digitális ügyfélazonosító oldalak és ott bizony már többször előfordult, hogy sikerült regisztrálniuk más emberek nevében a személyi fényképével.
Olvastam egy olyan sztorit is hogy ellopták valakinek a netbankos belépési adatait, aztán csináltak egy meghatalmazást a személyi fényképével amivel kértek egy másik SIM kártyát, így a tolvajokhoz érkezett meg a netbank belépési kódja. mire az embernek végigment a láncon, hogy miért nem megy a mobilja (deaktiválódott a sim kártya az új sim kártya aktiválásakor) addigre sok-sok milliót utaltak el a számlájáról.
NE ADJÁTOK KI SENKINEK EGYIK IRATOTOK FÉNYKÉP ÉT SEM!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!