Visszatud élni vele?

Figyelt kérdés

Az lenne a kérdésem hogy januárban eladtam valamit facebookon keresztül.

Viszont hogy teljesen megbízzon bennem az illető felajánlottam neki hogy lefotózom a személyigazolványomat és a lakcímkártyámat.

Na most a kérdésem az lenne hogy vissza élhet vele?

Alap adatok vannak rajta és nincs is nála a kártyák de viszont a személyi igazolványon van rajta egy személyazonosító 8karakteres (6szám és 2betűs) "azonosító".

Visszatud élni a 2 kártyával?

Válaszokat köszönöm!

2023. ápr. 9. 16:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
73%
Igen.
2023. ápr. 9. 16:50
 2/12 anonim ***** válasza:
30%
Nem.
2023. ápr. 9. 17:13
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Vissza lehet élni személyi igazolvány fotójával.

Nézz utána a neten az identitáslpásnak!

[link]

2023. ápr. 9. 19:12
 4/12 anonim ***** válasza:
40%
A valóságban semmilyen hivatalos ügyet nem lehet egy okmány fényképével intézni, így nem tudnak a nevedben eljárni és a következményeit rád tolni (pl. hitelfelvétel egy banknál).
2023. ápr. 9. 19:16
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Tudok lopott igazolvánnyal regisztrálni például egy stockfotó-ügynökséghez. Mondjuk Shutterstock.

Mindenhonnan összelopkodott képeket feltöltök.

Mire jelentik, hogy gyanúsak a képeim és ez végigfut a supporton, már kerestem párszáz dollárt.

Ezt kifizettetem a szintén lopott adatokkal nyitott PayPal vagy Skrill vagy akármi-kontómra.

Nyilván mindezt VPN-en keresztül, albán, kambodzsai vagy épp magyar IP-vel.

Mikor ügyvédig, rendőrségig jut az ügy, vajon kit fognak megtalálni? Engem vagy a kérdezőt?

2023. ápr. 9. 19:34
 6/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Igazából akkor vissza lehet élni vele úgy hogy identitást hamisítanak de hivatalos ügyeknel pl banknál kivan zárva.?

2023. ápr. 9. 21:10
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Nincs kizárva.

Volt erről egy jó cikk, de most nem találom...

Soha ne add ki senkinek a személy igazolványodat!

Csak a rendőrnek vagy köteles átadni! Ha mondjuk a kalaut kéri neki csak megmutatod, de nem veheti el.

2023. ápr. 9. 21:34
 8/12 anonim ***** válasza:
2023. ápr. 9. 21:42
 9/12 anonim ***** válasza:
2023. ápr. 9. 21:49
 10/12 anonim ***** válasza:

Semmilyen bank nem fogad el fenykep masolatot a szemelyidrol. Azt csak fizikai valojaban fogadjak el. Tehat hiaba setal be a bankba semmit nem er a keppel.

Azonban mashol lehet regelni az adataiddal es akar a kyct is meg lehet csinalni. Pl egy gambling oldalon. Azonban anyagi kart ott sem tud okozni mert negativba az egyenleg nem tud menni.

2023. ápr. 11. 16:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!