Visszatud élni vele?
Az lenne a kérdésem hogy januárban eladtam valamit facebookon keresztül.
Viszont hogy teljesen megbízzon bennem az illető felajánlottam neki hogy lefotózom a személyigazolványomat és a lakcímkártyámat.
Na most a kérdésem az lenne hogy vissza élhet vele?
Alap adatok vannak rajta és nincs is nála a kártyák de viszont a személyi igazolványon van rajta egy személyazonosító 8karakteres (6szám és 2betűs) "azonosító".
Visszatud élni a 2 kártyával?
Válaszokat köszönöm!
Tudok lopott igazolvánnyal regisztrálni például egy stockfotó-ügynökséghez. Mondjuk Shutterstock.
Mindenhonnan összelopkodott képeket feltöltök.
Mire jelentik, hogy gyanúsak a képeim és ez végigfut a supporton, már kerestem párszáz dollárt.
Ezt kifizettetem a szintén lopott adatokkal nyitott PayPal vagy Skrill vagy akármi-kontómra.
Nyilván mindezt VPN-en keresztül, albán, kambodzsai vagy épp magyar IP-vel.
Mikor ügyvédig, rendőrségig jut az ügy, vajon kit fognak megtalálni? Engem vagy a kérdezőt?
Köszönöm a válaszokat!
Igazából akkor vissza lehet élni vele úgy hogy identitást hamisítanak de hivatalos ügyeknel pl banknál kivan zárva.?
Nincs kizárva.
Volt erről egy jó cikk, de most nem találom...
Soha ne add ki senkinek a személy igazolványodat!
Csak a rendőrnek vagy köteles átadni! Ha mondjuk a kalaut kéri neki csak megmutatod, de nem veheti el.
Semmilyen bank nem fogad el fenykep masolatot a szemelyidrol. Azt csak fizikai valojaban fogadjak el. Tehat hiaba setal be a bankba semmit nem er a keppel.
Azonban mashol lehet regelni az adataiddal es akar a kyct is meg lehet csinalni. Pl egy gambling oldalon. Azonban anyagi kart ott sem tud okozni mert negativba az egyenleg nem tud menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!