Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Tényleg defláció lesz Magyaror...

Tényleg defláció lesz Magyarországon?

Figyelt kérdés
Olvastam ezt a cikket, mit gondoltok, van rá valamennyi esély? [link]
2023. ápr. 6. 15:12
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Defláció... persze!

Működik a kormánypropaganda.

Előbb 70-100-150%-al felmentek az árak, most csökkennek 10-20%-al, de az egyszeri embernek máris lehet nyomni a sikerpropagandát, hogy micsoda árcsökkenés.

Az a kutyát nem érdekli (vagy csak nem fogja fel ésszel), hogy ami előbb 100-ról 200-ra ment, az most hűha, visszamegy 160-ra egy 20% árcsökkenéssel, az még mindig 60%-al magasabb, mint a bázis volt.

Siker! Lehet menni megint szavazni, csak az ovisokat át ne műtsék!

2023. ápr. 7. 10:36
 12/12 anonim ***** válasza:

11: 16 éve nem nézek és olvasok magyar híradót, nincs TV-m, újságot csak az Édes Anyanyelvünket járattam 20 évig, egyszerűen csak vásárolok és figyelem a NEMZETKÖZI gazdasági elemzéseket a NETEN, és abban irányozták elő a deflációt, meg a saját szememmel vettem észre az árakon... Nyáron/ősszel bevásároltam 1-5 évre előre minden tartós dolgot, és akkor hagytam abba, mikor éreztem, hogy már nem megérős, mert tetőztek az árak.

Márciusban már a tavaly szeptemberi áron tudtam venni a 2-3 legjobban megdrágult dolgot, úgyhogy valami elkezdődött. 4-7 hónapig sajt csak 4000 fölött volt, most 2100-ért is van. 1 éve még 1900-ért is volt, 2 éve pedig 1500-ért is, 3 éve pedig 1300-ért is, ezek a legolcsóbb sajtok természetesen.

Fogalmam sincs, mi az aktuális kormánypropaganda.

2023. ápr. 7. 14:39
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!