Mit lehet tenni, átvertek egy motorral?
Üdv mindenkinek! Pisti vagyok 23/f régóta szerettem volna venni egy motort, amire most lett lehetőségem, facebookon ki is néztem, felhívtam, egy öreg bácsi árulta, aki azt mondta autószerelő, és mivel nyugdíjas, így ezzel tölti az időt... Megnéztük a motort volt rajta pár hiba, de nem tűnt vészesnek, megbíztunk a bácsiban aztmondta minden pöpec minden működik, nagyon egyben van a motor! Erről hangfelvétel van. Amikor hazahozták, tüzetesebebben áténztük akkor láttuk, hogy a motorblokk el van repedve, a karbulátor össze vissza van szilikonozva, a kipufogó szigetelőszalaggal lett rögzítve, a világítás nem volt jó, a biztosíték ízzókat ki kellett cserélni kellett rá egy rávaló karburátor mert mindenre aztmondta hogy "ilyen volt itthon" se belevaló motorololaj nem volt benne, se rávaló karburátor, ki se tudtok próbálni, mert nem volt rajta biztosítás de megbíztunk a bácsiban, azóta 2x mentem vele mind 2x haza kellett tolni kuplung bowden össze volt gányolva ketté volt szedve mert nem fért bele a rögzítő csavarba, nem pörög ki rendesen a motor alig lehetett vele váltani, egy rakás szar az egész aztán kiderült, hogy Ausztriából hozzák a motorokat, gyorsan összegányolják, és továbbadják jó nagy profittal én 300.000Ft-al lettem átverve, mert nem lehet használni.
Se motorszerelő papírja
Se cég alapítva
Nem adózik utánna
Jó sok embert vághatott át így
Aztmondta egy forintot nem ad vissza. Mit lehet ilyenkor tenni? Egy használhatatlan motort vettem 300.000ft ért.
Ő él mint marci hevesen, másokat meg jól átver.
"facebookon ki is néztem"
Első hiba. Facebook marketplace-ről nem veszünk semmit, mert 80%-ban C.-k árulnak (sokszor lopott cuccot), 15%-ban meg csalásról van szó. Max 5% ami legit.
"Amikor hazahozták, tüzetesebebben áténztük"
Második hiba. Már a helyszínen alaposan át kell nézni. Ha akadékoskodik az eladó, akkor ott kell hagyni, mert takargatni valója van.
"a kipufogó szigetelőszalaggal lett rögzítve"
Ez mégis hogy a francba nem tűnt fel rögtön?
Használt járművet próbakör nélkül nem veszünk, ez alapszabály!
Szerintem tanulópénz vol.
Csak pár kérdést vet fel a posztod ha nem kamu.
-Be sem indítottad?
-Otthon már volt rá biztosításod?
-Hegesztőpajzs szerű napszemcsiben voltál a bácsinál?
-Gyakran átvernek?
A kipufogóval úgyvolt hogy vettem rá egy 100ft-os bilincset és az meg volt oldva vettem bele izzókat biztosítékot, kuplung lamella szett kell bele a blokkot meg elvileg meg lehet hegeszteni valahogy vettem rá másik karbulátort meg olajat bele, megcsinálgatom, csak ha mindent nekem kell megcsinálni,miért adta olyan árba, mint ami tényleg kifogástalan....
A blokk repedés rejtett hiba nyilván nem lehet szérhúzni egy blokkot hogy vajon mi lehet a baja... Szemre úgy látszott kis apró hibák vannak rajta mint pl bilincs a kipufogóra, biztosíték, égő meg ilyenek de elszakadt a kuplungbowden az is össze volt gányolva meg sorra jönnek előfele a rejtett hibák ez az ami nálam kiverte a biztosítékot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!