Mit lehet tenni ha online átvertek?
Tulajdonképpen még nem igazán biztos de leírom. Adott a hardverapro onnan vettem egy videókártyát vagyis utaltam az úrnak a pénzt azt írta másnap feladja ez volt szerda azt hittem hogy a héten megfog jönni de sajnos nem írtam is neki, hogy kérnék egy csomagszámot. Erre hétfőn azt írta hogy most van szabadideje feladni. Csütörtökön írtam hogy mit tud róla mert nem érkezett meg és kértem egy csomagszámot azt írta hogy már meg kellett volna érkezzen de utána néz. Szombaton azaz ma reggel írtam neki hogy küldje el a csomagszámot mert utána kérdeznék de erre már nem válaszolt.
Szerintetek átvert? vagy meddig várjak még vele?Ha rendőrséghez szeretnék fordulni ezzel mikor kéne és mi ennek a pontos menete?
Mekkora összegről van szó?
Utánvéttel is kérhetted volna...
@1 Nem.
@2 Az utánvét nem véd meg semmitől, pl. laptop helyett simán lehet benne egy tégla.
Ha használt műszaki cikket veszel, nem sok védelmed van, még személyes átvételnél is lehet hibás a cucc és nem tudsz vele csinálni semmit.
Úgy látszik, hogy ez esetben simán csalással van dolga kérdezőnek, az eladó még arra sem vette a fáradságot, hogy küldjön valamit, akár egy hibás videókártyát, amire rámondta volna, hogy amikor küldte, még működött...
"Ha rendőrséghez szeretnék fordulni ezzel mikor kéne és mi ennek a pontos menete?"
Először is írd meg az eladónak, hogy hétfőn délelőtt mész a rendőrségre és feljelented csalásért. Mivel feltehetően nem te vagy az egyedüli, akit átvert, lesz már ügyszám is a zsaruknál, ha más is feljelentette, úgyhogy ahogy beballagsz és megteszed a feljelentést, tájékoztatni fognak erről és ne felejtsd el a polgári jogi igényedet is előterjeszteni a zsandárságon, ami azt jelenti, hogy szeretnéd visszakapni az elutalt pénzt.
Vidd magaddal képernyőképen az utalás adatait, még jobb, ha ki is tudod nyomtatni.
Szerintem eladóként ez lenne a normális, hogy ha nem sikerült az utalás napján feladni, akkor legkésőbb egy nappal később elküldöm.
Ez nem küldött neked semmit és nem is akar. Arra játszik, hogy tutyimutyiskodsz és nem jelented fel, hanem benyeled a veszteséget.
Milyen értékélései vannak HA-n? Szerintem írj neki, hogy ha nem kapod meg, akkor mész a rendőrségre. És nyugodtan feljelentheted, a rendőrök majd elmondják mire van szükséged.
Fontos, hogy tedd meg a feljelentést, mert a rendőrség mostanában összefogja az ügyeket és bár évekig elhúzódhat, meg fogják büntetni a tolvajokat.
tanulópénz. zsibvásárban nem utalunk, meg postázunk, hanem odamegyünk érte, megnézzük, kipróváljuk, lerakjuk a KP-t.
És ismeretlen webshopbol is csak utánvéttel rendelünk, ha van személyes átveteli lehetőség az a legjobb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!