Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogy lehet fizetéstől fizetési...

Hogy lehet fizetéstől fizetésig élni?

Figyelt kérdés

Sosem értettem ezt a dolgot...

Most épp egy telefont próbálok eladni nem egy nagy összeg (45ezer Ft), de már a sokadig jelentkező van, aki azt mondja, hogy kell neki, de csak fizu után tudja kifizetni. Sőt, van olyan is, aki két részletben adná meg.

Az ilyen miért akar egyáltalán telefont? Vagy ha kell neki, miért nem egy olcsóbbat? És mi van, ha elveszíti a munkáját, miből fog megélni? Miért szórja el az utolsó fillerjét is?

2023. ápr. 4. 10:28
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
68%

[link]

Nincs Budapesten 55 ezer forintos lakas, max szoba. Abbol is egy darab a vilag vegen...

2023. ápr. 4. 16:42
 12/21 A kérdező kommentje:
#11: nem is most volt ez a story, és nem is BP-n. 7 éve és Székesfehérváron. Már akkor is ez olcsó albérletnek számított.
2023. ápr. 4. 18:42
 13/21 anonim ***** válasza:
67%

4 éve lementem Kapuvárra bevásárolni 20 ezerért alig bírtam kitolni a bevásárlókocsit néztek az emberek, hogy ez ki ez?

Most vásárolj be 20 ezerért :D

2023. máj. 4. 17:28
 14/21 anonim ***** válasza:
40%

Az emberek többsége pénzügyi analfabéta. Fogalmuk sincs, hogy kell okosan felhasználni a pénzt, vagy hogy mi az, amit megengedhetnek maguknak, de a hiúságból sem adnak le, ezért élnek napról napra.

Gyakori, hogy minimálbért kap, de a kocsi az "muszáj" és nem lehet neki megmagyarázni, hogy hol a gond.

Ugyanúgy tipikus, hogy pucér sejhajra szülnek 2-3 gyereket, aztán csak vegetálnak.

2023. máj. 4. 22:52
 15/21 anonim ***** válasza:
66%

"Havi 150-ből éltem másfél évig, félre tudtam rakni félmilliót."

Volt egy ilyen kollégám, minden költés fillérre meg volt náluk tervezve a feleségével, darabra vették a joghurtot is, egy neked, egy nekem minden nap. Emellett mániája volt a csávónak, hogy 3 évente kocsit és tévét, háztartási gépeket kell cserélni, mert amíg viszonylag új, addig jó áron el lehet adni, illetve a kocsit beszámíttatni a kereskedőnél az újba. Last minute utaztak folyton, de úgy, hogy kaptak egy telefont az utazási irodától és már kérte is a szabit, mert hogy holnap utaznak féláron Tunéziába. Szóval lehet így is élni, én elismerem, de én így nem tudnék.

2023. máj. 5. 22:28
 16/21 NTBS ***** válasza:
Sokaknál muszáj. Sok kiadás, kevés bevétel.
2023. júl. 6. 09:20
 17/21 anonim ***** válasza:
Van, aki albérlet helyett inkább vesz egy viskót hitelre, és a törlesztőrészletet fizeti inkább. Ami mostanra egészen szépen el tud szállni, főleg ha a bére is visszaesett valamiért. Családdal még cifrább a helyzet. Telefon az kell, a 45 rongy használtan kategória pedig az, amit én se vennék, inkább keresek azonos típusból alaplaphibásat meg szakadt kijelzőset, és összedobok magamnak valamit, lehetőleg emberes teljesítményű, nem túl régi hardverrel nyilván. Vagy ha van rá, akkor inkább 80-150 közt nézegetek karcosabb hátú tökéletes telókat, és eladok ezt-azt, ha nem elég rá a likviditás vagy a rövid távon gyűjtögetés. Nincs nekünk se tartalékunk, viszi a ház azt a keveset is, meg hát van mibe menjen, szerencsére a gyerek se állt meg a növésben, óvoda se állami (jobban álltunk, amikor emellett döntöttünk), kedvezmények meg nagyon szerények, és nem is nagyon van most kiút, talán majd pár hónap múlva. Szerintem 45k nem az az összeg, ami földhöz verné azt, aki kinullázódott a hónap végére, meg ugye lehet, hogy csak friss balesetes a telefonja, és még indulatból keresgél annak ellenére, hogy venni se tud.
2023. júl. 6. 11:31
 18/21 anonim ***** válasza:

A dohányzás meg az alkohol sokat elvisz. Itt a faluban a melósok a hónap felétől már hitelben isznak, a 2-3 gyerekes dohányzó fiatalasszonyok meg ugyanúgy a hónap felétől hitelben vásárolnak a kisboltban.

Örökös adósságspirál, kilépni nem tudnak belőle.

2023. júl. 6. 12:44
 19/21 anonim ***** válasza:

"Most épp egy telefont próbálok eladni nem egy nagy összeg (45ezer Ft), de már a sokadig jelentkező van, aki azt mondja, hogy kell neki, de csak fizu után tudja kifizetni."

Szerintem azért is, mert aki ennyiért vesz kütyüt, az ez az embertipus.

De az is érdekes, mért nem jó neked 1-2-3 hét múlva.

Nem szoktak apróhirdetésből annál hamarabb megvenni semmit.

Ha meg mégis, akkor az csak jó neked nem?

Valaki írta, olcsóbb egy telefon, mint egy laptop:

Vaterán vettünk laptopot is, 30 000 Ft volt, most már olcsóbb ez a kategória, ilyesmi:

[link]

2023. júl. 6. 15:51
 20/21 anonim ***** válasza:
Az ne is zavarjon, hogy billentyűzet hibával ennyi :)
2023. júl. 7. 09:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!