Úgy érzem minden munkára alkalmatlan lennék, nem merek jelentkezni. Mit tegyek?
#1Köszi! Én is így vagyok! Mi a suliban csak excelt tanultunk meg word-ot. (Többi is volt a tananyagban, csak tettek rá) és itt meg mindnehol 5-6 programos csomagokat kérnek alapszintű felhasználói ismereteknek. Ez az egyik. A másik meg az, amit leírtam. Főleg az idegennyelv. Barátokkal lazán elbeszélgetek angolul, de ilyen helyeken megmakkani sem tudok.
Azért sok szerencsét kívánok neked. Te mióta keresel állást?
Telesen felesleges nézni az elvárást a munkáknál.
Nálunk is elvárják az önálló munkavégzést, felhasználói számítógépes ismereteket, word/excel tudást.
Aztán olyan embereket vesznek fel, aki nem tud bekapcsolni egy laptopot, excelben nem tudja mi az a cella vagy sor, gmailban gondot okoz neki egy e-mail elküldése, hálózati meghajtó, hálózati nyomtató felvétele meg van akinek évek után se megy önállóan. Van egy kolléganő, aki 14 éve van a cégnél, de nem tudja, hogy mi a szerver neve, amire nap mint nap dolgozik. Ha 1 hétre elmegy szabira kb újra kell tanítani minden folyamatra.
Majd megszokod. Természetes hogy vannak kezdők akik meg vannak szeppenve a munkától meg hogy mi lesz ott.
Hidd el, nagyon sok cég preferálja a kezdőket, mert ők még könnyen beidomithatók az adott cég kultúrájába.
És egyébként is amit ma nem tudsz, majd ott megtanulod belerázódsz. És ők tapasztalattal azt is látják hogy nem síkhülye vagy, hanem csak izgulsz.
Menni fog. Igenis meg tudod csinálni te is mint ahogy mások is. Miért lennél alkalmatlan?
Jelentkezz minél több helyre, szokd az interjúkat, menni fog.
Én úgy reszkettem az első interjúmon hogy tényleg. Most már úgy beszélgetek mintha csak egy kellemes délutáni csevej lenne egy baráttal. És már várom, hogy megismerhessem a céget, az interjúztatót mindent, még ha nem is vesznek fel akkor is.
Ha beszélsz angolul, akkor légyszíves kapard össze magadat, nem vagy Te buta ember ! Kitartóan próbálkozz és össze fog jönni.
Sok sikert !
Pff, több logisztikai és termelési asszisztenst láttam már akiknek max. papírjuk volt idegennyelvről, ráadásul külföldi tulajdonú vállalatnál.
Úgyhogy az hogy ha TÉNYLEG beszélsz angolul, azt nem tartom kis dolognak, szóval hajrá !
Fölösleges az elvárásokat nézegetni. Én volt, hogy jelentkeztem olyan melóra, ahol diploma és AD ismeret feltétel volt. Egyik sem volt meg. Jelentkeztem, felvettek, 4 évet dolgoztam ott.
Merni kell!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!