4,8 m házra SIMA LAKÁSHITELT szerettünk volna, az értékbecslő szerint a ház komfortos, fürdőszobában elektromos radiátor. EZÉRT lakhatásra alkalmatlan 16/2016–és 17/2016. szerint, ez miért vonatkozik a SIMA HITELRE?
Lakáshitelt szeretnétek.
A ház lakhatásra alkalmatlan - tehát jogilag nem lakás - ergo lakáshitelt sem kaphatsz rá.
Még valami: általában a lakáshitelnél kötelezik a hitelfelvevőt a lakásbiztosítás kötésére.
Nincs az a biztosító, aki így megkötné veletek a szerződést.
Le kell szerelni a radiátort, valami mást betenni és kész.
Hogy teljes legyen a kép,4,8 m házra a sima lakáshitel !!
az értékbecslő a házat komfortosnak vette a házban -villany gáz bevezetve és csatornázva van, gázfűtés van kivéve a fürdőszobát ahol elektromos radiátor van
EZÉRT lakhatásra alkalmatlannak ítélte a házat + hivatkozik 16/2016–és 17/2016..sz kormányrendeletre amire szintén nem felel meg a lakhatási fogalmának
…végén megjegyzés az ingatlan műszaki állapota összességében közepes !
----PERSZE bank elutasította a hitelkérelmet ..Nem értjük a kormányrendeletre való hivatkozást amikor semmilyen családtámogatásra nem kértünk hitelt
csak SIMA lakásvásárlásra hitelt …akkor miért erre hivatkozva történt a lakásbecslés —és vajon a sima hitelnél elég ha a fürdőszobában fűtés elektromos radiátor ??
Fürdőben ráfröcsköli a gyerek a vizet a radiátorodra és ott a baj, épeszű ember nem tesz ilyent a fürdőbe!
Lakhatásra alkalmatlan, mert életveszélyes, ha megdöglesz ki fizeti vissza a bank pénzét???, hát ezért nem adtak rá.
Kössz, 5-ös, én is pont ezt akartam írni, csak nem értem rá délelőtt: kérdező, ha megadná a bank a lakáshitelt és valamelyik családtagodat agyonvágná az áram, az jobb lenne?? Gondolkodjál már egy kicsit - nem véletlenül vannak a biztonsági előírások.
Még valami: régen olyan fürdőszobákat építettek, hogy előírás volt, hogy egyáltalán nem lehetett a fürdőszobában konnektor.
Nem rég egy apartmanban voltam, ahol KÖZVETLENÜL A MOSDÓ MELLETT, a csaptól alig 10-20 cm-re volt a hajszárító, stb dugalja. Hát mit mondjak - nem volt valami biztonságos... :-(
Mindent úgy kell megoldani/alakítani, hogy hitelképességnek megfeleljen.
Most jártuk végig. A ház, amit megvásároltunk ugyan gázfűtéses/összkomfortos, de mivel a gázkazán a garázs felől van felszerelve, ezért belekötöttek,mivel a garázs nem szerepelt a térképmásolaton. ( földmérő,földhivatal, +100 ezer Ft)
ezt csak azért írtam le, mert minden minden mindennek pöccre stimmelnie kell ahoz, hogy a bankkal szerződni tudj.
Kérdező, a villanybojler egy zárt rendszer és általában magasan, fent van a falon, ha jól tudom, felső bekötéssel.
A radiátor pedig lent, ember magasságában, ahol a vízsugár simán belefröccsenhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!