Tudok ezellen bármit tenni azon kívűl, hogy befizetem?
Intrum Zrt kérésére egy közjegyző küldött ki
egy bírósági végrehajtói felhívást a tartozás haladéktalan megfizetésére
1évig laktam egy ingatlanban aminek az 50%át árverésen megvette a végrehajtó, (2019ben vette meg, 2021ben laktam ott) majd most küldtek egy ilyen papírt h 700ezret fizessek be mint lakbér bérleti díj
Tudok euellen mit tenni? (Édesanyámék háza volt) papírt nem kaptam, hogy xytől bérleti díjat kell fizessek
Bírósági végrehajtói felhívást bírósági végrehajtó köüld ki, nem közjegyző.
El tudod kérlek olvasni, mit kaptál, mi a címe az iratnak, ki küldte, stb?...
"50%át árverésen megvette a végrehajtó2
A végrehajtó árverésre bocsátja, nem ő veszi meg...
Tényleges tartozásod van?
Kivel volt bérleti szerződésed?
A szerződés szerint mennyi bérleti díj volt?
Azt akkor miért nem fizetted ki, amikor ott laktál?
Most nézem, hogy 2020 06tól itják havonta de 2021 07kor került a nevükre (intrum) most kértem le a papírt a tulajdoni lapot
Akkor hogy kérhetik a bérleti díjat 2020 06tol?
Én arra is gondolnék, hogy ha sem a régi, sem az új tulajdonossal még szóban sem kötöttél a bérletről szerződést, akkor szerződés alapján nem követelhetnek tőled pénzt. Nem volt részükről ráutaló magatartás sem a szerződéskötésre.
Csak a bizonyított kár alapján kérhetnek kártérítést. De ha meg sem próbálták másnak kiadni, akkor nincs ilyen káruk.
Kérdezz meg erről egy ügyvédet, hátha így van.
1.nek
Bíróság végrehajtói felhívás tartozás haladéktalan megfizetésére
sPrinter Lizing Pénzúgyi Szolgáltató kérte a vegrehajtást
Nincs tartozásom, ott laktam 2020tól 2021 08ig
2021 07.én átkerült a sPrinter Lizinghez a földhivatal szerint, és ők most 2020 06tól kérnek visszamenőlegesen minden hónapra bérleti díjat + mostanra ugye a kamatot ami össz kb 700k
"Bíróság végrehajtói felhívás tartozás haladéktalan megfizetésére
sPrinter Lizing Pénzúgyi Szolgáltató kérte a vegrehajtást"
Hát ez így ellentmondás.
Vagy bírósági végrehajtó kéri, vagy a pénzügyi szolgáltató.
Mik voltak az előzmények? Volt már követelés ebben a témában?
És a te nevedre szól, te vagy a kötelezett?
Ha nincs tartozásod, akkor hívd fel őket és mondd meg, hogy neked nincsen tartozásod.
Ha van egy valódi tartozás, az is elévül, ha nem követelik X ideig.
Egy ajánlott levél vagy hivatalos tértivevényes levél?
Honnan tudhatják ezt a címedet?
Sprinter a vegrehajtás kérő
Közjegyző rendelte el a végrehajtást
Anyámnak mentek a levelek, fixen volt csak nem mondta nekem sajnos nem otthon lakom
Tértivevényes
Ez a levelezési címem, nemtudom honnan tudják
Ha jól sejtem ez már a végrehajtási szakaszban van. Érvénybe lépett a fizetési meghagyás.
Feltehetően régebben küldtek fizetési meghagyásos felszólítást, aminek nem tudtál ellentmondani, mert nem kaptad meg. Ilyenkor a (szerintem botrányos) magyar rendszer szerint "vélelmezik" azt a nyilvánvalóan hamis tényt, hogy megkaptad és tudomásod volt róla.
"Tudok ezellen bármit tenni azon kívűl, hogy befizetem?"
A #7 alapján (bár feltehetően nem "édesanyádnak" mentek a levelek, hanem neked, csak édesanyád lakásába, ahova be voltál jelentve) semmit nem tudsz tenni. Ez mondjuk eléggé furcsa viselkedés, hogy egy rokon átveszi a hivatalos tértivevényes levelet, és nem értesíti a címzettet. De most már ezzel semmit nem lehet kezdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!