Miert csak a kulsosegek szamitanak munkakeresesnel?
A legtobb munkahelyre, amit tudnek vagy szeretnek is csinalni, nem vesznek fel, mert csak azokat hajlandok felvenni, akik “jol neznek ki”…
Akarhogy is probalnank tagadni, hogy ez a helyzet, sajnos ez van, ez a zord valosag… En az elmult par evben kulfoldon dolgoztam, ahol a kompetenciak szamitanak a kulsosegek helyett. Ott ilyennel sose volt gond…
Nem vagyok en egy szepseg, viszont nem is vagyok ostoba… Viszont amiota hazajottem, azzal szembesulok, hogy ha nem vagy dekorativ plazacica, akkor nem kellesz sehova, pedig voltam en mar akasztott emberen kivul majdnem minden IS, kompetenciam lenne majdnem barhova, de nem vesznek fel sehova. Amikor meg abban a boltban vasarlok, ahova nem vettek fel, azt latom, hogy a csaj, akit felvettek helyettem, egy ostoba szoke lib@, aki onalloan levegot venni sem kepes szinte, es annyi az ossz erv ami mellette szol, hogy “kinez valahogy”… En nem hinnem, hogy ez csak vegzettsegfuggo, mert hiaba nincs eladoi papirom, par eve mar dolgoztam boltban, multinal, egesz sokaig. Ott akkor ez nem szamitott, viszont azota egy boltba se akarnak felvenni, mert most mar csak a “szep” lanyokat keresik… Nekik meg hiaba van papirjuk rola, ha kozben az egyik labukat nem tudjak a masik utan rakni, olyan ostobak… Tisztelet a ritka kivetelnek… Ugyanez a helyzet a vendeglatasban is, es meg sajnos sok helyen… Szoval most azert, mert nem epp a legelonyosebb a kulsom, szamitsak ra, hogy sose lesz olyan munkam, amit en is szivesen csinalnek? A dekorativ lib@k miatt szamitsak ra, hogy ha itthon maradok Eloitelet-orszagban, akkor a gyari munkakon kivul nem lesz semmi lehetosegem?
Ha csak a külsőségek számítanának, akkor mindenhol plázacicák dolgoznának.
Max ott igaz ez, ahol valóban számít a külsőség, pl. vendéglátásban. Én is szívesebben megyek be valahova, ahol dekoratívak a felszolgálók, ellenben leszarom, hogy a számviteli vezetőnk 60 éves, vagy a fogorvosom 160 centi és 90 kiló.
Nem vagyok szépség, de közgazdászként mindig sikerült elhelyezkednem. A dekoratív csajok helyett engem vettek fel.
A munkaerőpiacon egy multinál nem a jó kinézet a mérvadó. Elhiszem hogy az álláskeresésed sikertelenségét jó erre fogni de nincs igazad. Javaslom inkább kérj meg egy hozzáértő embert aki feldobja az önéletrajzodat és közben szerezz minél több piacképes tudást.
Postaforgalmi végzettséged van?
Nem baj ha csúnya vagy, csak jól irányítsd a helyi postázót.
"De epp ez az, hogy nem kepes az adott munkat ellatni…"
Akkor mar csodbe ment az uzlet? Ha nem, akkor ugy tunik megis kepes. Ha meg valoban nem kepes es ugyanugy megy a bolt, akkor semmi jelentosege a munkajanak, minek vennenek fel csunyat helyette?
Tehat, ha valaki nem egy szoke ciklon, akkor az mar csak csunya lehet… Erdekes hozzaallas… Es pl hiaba van nekem tobb eves tapasztalatom, akkor is a kezdo libat veszik fel, csak mert o kulsoleg jobban ott van…
Eleg nagy bajok vannak ebben az orszagban…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!