Ha küldesz egy spam üzenetnek smsben üzenetet lehet belőle baj?
Figyelt kérdés
Szóval írt nekem valaki hogy van egy csomagom amit nem tudnak kiszállítni mert a vámot nem fizettem ki, de itt egy link, ki tudom fizetni.
Én megnéztem a linket, nyilván full kamu volt utána megírtam neki hogy "kapd be a f@szom" idegességből.
Egy ilyen sms tud olyat csinálni ha írok neki hogy leszívja a pénzt, mint néhány telefonszám ha felveszed nekik. Vagy bármi más kárt tud csinálni? Amúgy bocsi a kérdés naívsága miatt, de tudom hogy nem kellett volna válaszolni, szimplán jelenteni kellett volna, de mostmár inkább megkérdezem, mert kicsit beparáztam
2023. márc. 9. 08:14
1/4 anonim válasza:
Mielőbb jelezd a szolgáltatódnak és érdeklődj tőlük. Általában úgy szoktak lehúzni, ha visszahívod a számot, de sosem lehet tudni. Ha magyar szám volt, akkor szerintem nincs miért aggódni.
3/4 anonim válasza:
Tökmindegy, hiszen már akkor tudták a számodat, mikor azt az üzenetet kaptad. Mondjuk ennek a tinis visszaugatásnak nem volt sok értelme.
4/4 anonim válasza:
Jogi következménye nem lesz, valószínűleg egy automata küldte az üzenetet. Ettől függetlenül butaság ilyet csinálni. A gyakorlati következménye az szokott lenni, hogy ha bármilyen módon reagálsz egy spamre, abból visszajelzést kap a küldő hogy az üzenete célba ért, a címzett létezik és meg is nyitotta, így még több ilyet lehet neki küldeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!