Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hivatalos webáruházat, hol...

Hivatalos webáruházat, hol lehet feljelenteni?

Figyelt kérdés
Egy hónapja előreutalással kifizettem egy terméket (szerencsére nem nagy összeg), nem érkezett meg. Telefonon hitegetnek, ha egyáltalán felveszik. Második hete, hogy visszamondtam 'hivatalos' levélben, a pénzt nem utalták vissza. Már az is érdekes volt, hogy csak előreutalással lehet rendelni, utánvéttel nem. Benne vannak a NAV által ellenőrzött cégjegyzékben. Hol lehet feljelentést tenni és hogyan? Köszönöm a segítséget!
2023. márc. 7. 14:47
 1/10 anonim ***** válasza:
44%
Rendorsegrol hallottal mar?
2023. márc. 7. 15:03
 2/10 A kérdező kommentje:
Szerintem értékhatáron aluli eset. Fogyasztóvédelem, vagy valami más jobb lenne. Sajnos nincs tapasztalatom, meg gondolom folyamatosan változnak hivatalos dolgok ilyen téren is...
2023. márc. 7. 15:08
 3/10 anonim ***** válasza:
90%
Mutasd már melyik ez a webshop, lehet, hogy ezer másik embert lehúztak ugyanígy és már régen a rendőrségen fut a dolog.
2023. márc. 7. 15:17
 4/10 anonim ***** válasza:
92%
Lehet, hogy téged csak pár ezerrel húztak le, másokat meg sokkal többel. Tehát lehet, hogy a tiéd értékhatár alatti, de együtt milliós nagyságrendű is lehet.
2023. márc. 7. 15:19
 5/10 A kérdező kommentje:
Értem, inkább nem merem kirakni a webáruházat, nehogy én járjak rosszul, bepereljenek rágalmazásért, vagy valami hasonlóért járkáljak bíróságra. Most az lenne a lényeg inkább, hogy mit tehetek? Nyolcezer forintról van szó szerencsére 'csak'...
2023. márc. 7. 15:25
 6/10 anonim ***** válasza:
Küldd el privátban, Okoska! :)
2023. márc. 7. 15:32
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Tavalyi bejegyzésű cég, lehet, hogy nehézségekkel küzdenek az indulásnál, lehet, hogy "kicsit" túlvállalták magukat.

Egyetlen reklamáció alapján még nem lehet azt mondani, hogy csaló lenne az ügyvezető.

2023. márc. 7. 15:55
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Az árukeresőn:

[link]

253 db 5 csillagos értékelés

55 db 1 csillagos értékelés vagyis minden ötödik értékelő lehúzta

2023. márc. 7. 15:59
 9/10 anonim ***** válasza:

Ez már intő jel kellett volna legyen, hogy ne vásárolj náluk, hiába, hogy fent vannak az emag-on is, de az csak egy marketplace.

Az ügyvezető nevén van a cég, 2022-es bejegyzésű, de a cégnyilvántartásban még semmi negatív információ nincs róla.

A felesége nevén van egy 2019-es bejegyzésű cég, ugyanilyen kereskedelmi tevékenységi körrel, 2022-es beszámoló még nincs leadva, 2021-es beszámoló szerint 98 milliós árbevétel mellett minimális nyereség.

Viszont negatív információ erről a cégről sincs egyelőre a cégnyilvántartásban.

Tehát ennyi alapján nem lehet azt állítani, hogy csalók lennének, viszont elképzelhető, hogy kicsit elúsztak. Vagy nagyon.

2023. márc. 7. 16:16
 10/10 anonim ***** válasza:

NETTÓ ÁRBEVÉTEL

(2021. ÉVI ADATOK)

92 782 ezer Ft

JEGYZETT TŐKE

(2021. ÉVI ADATOK)

3 millió Ft felett és 5 millió Ft alatt

ADÓZOTT EREDMÉNY

(2021. ÉVI ADATOK)

2 millió Ft alatt

LÉTSZÁM

0 fő

2023. márc. 7. 16:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!