Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mennyit számítana férjem...

Mennyit számítana férjem nyugdíján ha az utolsó másfél évét munkaviszonyban töltené?

Figyelt kérdés
2024. szept. lesz 65 éves. Másfél év múlva. Tavaly nyár végén megszűnt a vállalkozás ahol dolgozott. Meg sem próbált elhelyezkedni. 45 napig ilyenkor még él a TB. Van egy tárolóhelyiség amit ki tud adni bérbe. 30.ooo/hó. Januártól munkanélküli. Úgy tervezi, hogy Ő már nem dolgozik, majd ha letelik most március végén a m.nélküli NYES-en lesz. /nyugdíj előtti segély./ Testvére /sógorom/ mondja mindig, hogy nagyon rosszul gondolkodik. Így borzasztóan kevés lesz a nyugdíja. Ő úgy tudja az utolsó 10 év számít. A vállalkozónál minimálbérre volt bejelentve. Ez kb. 7 év volt.Előtte meg kb. 4 évig idény munkát csinált.Tehát sógor szerint most kellene ráhajtani. Üzemek itt elég jól fizetnek vagy gondnok is lehetne. Mondtam én is neki, megpróbálhatná, mindenféle kötelezettség nélkül. Ha nem menne még akkor is ott lenne neki a NYES. Senki nem tenne neki szemrehányást, hogy ennyi idősen már nem akar fizikai munkát végezni. Tehát a kérdésem: Tényleg emelne valamit a nyugdíján ha most elmenne dolgozni és kapna egy átlag fizetést?

2023. márc. 1. 17:52
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Az évei meglesznek neki. Azokat írtam le ami a testvére szerint számítani fog. A NYED 90 eft lesz. Sógor szerint ez nagyon le fogja húzni a nyugdíjat, ami amúgy is kevés lesz.
2023. márc. 1. 22:24
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Mivel 89tol szamit igy 1 2 ev nem huzza le nagyon.. epp ezert az utolso par ev extra keresete se huzza fel nagyon ha elotte vegig minimalbert keresett valaki.
2023. márc. 1. 23:14
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm utolsó válaszoló.
2023. márc. 1. 23:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!