Mennyit számítana férjem nyugdíján ha az utolsó másfél évét munkaviszonyban töltené?
Uilyen helyzetben van a férjem. Neki felénk sajnos esélye sincs olyan munkát találni, amiért többet kapna mint a minimálbér pedig előtte jól keresett csak mostanra sajnos a fizikuma is leromlott.
Nem emelkedne jelentősen. Mi is ezt a választ kaptuk annak idején.
Nem tudom meddig tartja még magát az utolsó 5-(10) év.
Én 2006-ban mentem nyugdíjba.
A nyugdíj számításakor a rendszerváltozás utáni fizetés után számított SZJA összege volt figyelembe véve.
Onnan kezdték a számolást! És adták össze évente,igaz inflációs szorzóval vették figyelembe a korábban kapott/befizetett pénzeket.
Úgyhogy: ébresztő!
Előzőmhöz: valamikor 1992-4-től összegezték a fizetés után befizetett nyugdíjjárulékot és onnan összegeztek..
Ha teheti, dolgozzon valahol, sokat számíthat, az egyébként várhatóan kis nyugdíjnál, mert a minimálbér után csak az várható.
Hány év (pontosabban napra pontosan veszik figyelembe a munkában töltött időt) munkaviszonya lesz?
Jól sejtem hogy lesz 7 éve és esetleg a 4 év bejelentett(??) munkaviszonya?
Próbálja még azt a másfél évet rátenni..
Hany ev bejelentett munkaviszonya lesz,van most?
1,5ev kieses kb 2-4%ot jelent.
Plusz erre rajon hogy az utolso evekben ahol jobban kereshetett volna mint az elozo evekben nem lesz semmi.
Tippre ugy kb 10kt biztos jelent egy atlagos keresetu embernel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!