Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mennyit számítana férjem...

Mennyit számítana férjem nyugdíján ha az utolsó másfél évét munkaviszonyban töltené?

Figyelt kérdés
2024. szept. lesz 65 éves. Másfél év múlva. Tavaly nyár végén megszűnt a vállalkozás ahol dolgozott. Meg sem próbált elhelyezkedni. 45 napig ilyenkor még él a TB. Van egy tárolóhelyiség amit ki tud adni bérbe. 30.ooo/hó. Januártól munkanélküli. Úgy tervezi, hogy Ő már nem dolgozik, majd ha letelik most március végén a m.nélküli NYES-en lesz. /nyugdíj előtti segély./ Testvére /sógorom/ mondja mindig, hogy nagyon rosszul gondolkodik. Így borzasztóan kevés lesz a nyugdíja. Ő úgy tudja az utolsó 10 év számít. A vállalkozónál minimálbérre volt bejelentve. Ez kb. 7 év volt.Előtte meg kb. 4 évig idény munkát csinált.Tehát sógor szerint most kellene ráhajtani. Üzemek itt elég jól fizetnek vagy gondnok is lehetne. Mondtam én is neki, megpróbálhatná, mindenféle kötelezettség nélkül. Ha nem menne még akkor is ott lenne neki a NYES. Senki nem tenne neki szemrehányást, hogy ennyi idősen már nem akar fizikai munkát végezni. Tehát a kérdésem: Tényleg emelne valamit a nyugdíján ha most elmenne dolgozni és kapna egy átlag fizetést?

2023. márc. 1. 17:52
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
56%
Egyszer számold össze, mennyit kapott az elmúlt 8 és fél évben, illetve mennyit kaphatna a következö másfél évben. (van a neten kalkulátor). A nyugdíja nem igazán emelkedne!
2023. márc. 1. 18:06
 2/13 anonim ***** válasza:
74%
Itt ki tudjátok számolni: [link]
2023. márc. 1. 18:12
 3/13 anonim ***** válasza:
91%

Uilyen helyzetben van a férjem. Neki felénk sajnos esélye sincs olyan munkát találni, amiért többet kapna mint a minimálbér pedig előtte jól keresett csak mostanra sajnos a fizikuma is leromlott.

Nem emelkedne jelentősen. Mi is ezt a választ kaptuk annak idején.

2023. márc. 1. 18:16
 4/13 anonim ***** válasza:
85%

Nem tudom meddig tartja még magát az utolsó 5-(10) év.

Én 2006-ban mentem nyugdíjba.

A nyugdíj számításakor a rendszerváltozás utáni fizetés után számított SZJA összege volt figyelembe véve.

Onnan kezdték a számolást! És adták össze évente,igaz inflációs szorzóval vették figyelembe a korábban kapott/befizetett pénzeket.

Úgyhogy: ébresztő!

2023. márc. 1. 18:16
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Előzőmhöz: valamikor 1992-4-től összegezték a fizetés után befizetett nyugdíjjárulékot és onnan összegeztek..

Ha teheti, dolgozzon valahol, sokat számíthat, az egyébként várhatóan kis nyugdíjnál, mert a minimálbér után csak az várható.

2023. márc. 1. 18:21
 6/13 anonim ***** válasza:
85%
Nyugdíjfolyósítót keressétek fel, szívesen segítenek.
2023. márc. 1. 18:27
 7/13 anonim ***** válasza:
85%
Ezek alapján bármit csinál, csak nyugdíjból aligha fog megélni, szóval jobb lenne minél hamarabb visszarázódnia a munkába.
2023. márc. 1. 18:37
 8/13 anonim ***** válasza:
85%
Mit akar a következő 15-20 évben csinálni? Nyomorogni? Nagyon kevés jövedelme lesz, az elmondottak alapján ez biztos. Alapvetően azért kellene dolgoznia, hogy értelmes életet éljen és ehhez egy kicsit több jövedelme legyen hosszú távon. Még gyűjtenie kellene arra az időszakra is, amikor majd ápolásra szorul. Gondolom, ez fel sem merült eddig. Pedig meg kell mondjam, még meglehetősen magas nyugdíjból is éppen kitelik a havi ápolási költség, hacsak nem egy hajléktalanszállón akarja végezni.
2023. márc. 1. 18:44
 9/13 anonim ***** válasza:
75%

Hány év (pontosabban napra pontosan veszik figyelembe a munkában töltött időt) munkaviszonya lesz?

Jól sejtem hogy lesz 7 éve és esetleg a 4 év bejelentett(??) munkaviszonya?

Próbálja még azt a másfél évet rátenni..

2023. márc. 1. 18:45
 10/13 anonim ***** válasza:
90%

Hany ev bejelentett munkaviszonya lesz,van most?

1,5ev kieses kb 2-4%ot jelent.

Plusz erre rajon hogy az utolso evekben ahol jobban kereshetett volna mint az elozo evekben nem lesz semmi.

Tippre ugy kb 10kt biztos jelent egy atlagos keresetu embernel.

2023. márc. 1. 19:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!