Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan állnál talpra pénzügyileg?

Hogyan állnál talpra pénzügyileg?

Figyelt kérdés

Elég összetett a helyzetem, megpróbálom úgy leírni, hogy az anonimitásom is védve maradjon.

Jelenleg kb 400 000 Ft-ot keresek havonta. Több mint 10 éve dolgozom, ennél többet még nem sikerült, jelenleg ennyit érek a munkaerőpiacon.

Az adósságaim ennek kb 20×-osa.

Önhibámból kerültem ebbe a helyzetbe és ezt vállalom is.

Szerencsére mind kedvezményes kamatozású, de...

Tűzoltásképp kértem mérsékléseket így havi 60 000-nél többet nem kell fizetnem. Egyelőre.

Nyártól ez havi 80 000 lesz. Jövő évtől már 130.

Saját ingatlanom, autóm, telefon stb (mind szükséges a munkavégzéshez, HO-zok és ingázok is) költsége minimum havi 100 000 Ft. Hidegebb téli hónapokban 130.

Emellett sajnos maga az ingázás is egy 160 000 körüli összeg. Szállás, útiköltség, havi több alkalommal.

Aztán ott vannak a váratlan kiadások is...

Havi pár tizezerből gazdálkodok, vagy inkább tömöm a lyukakat a süllyedő hajón. Sajnos a munkahelyem is olyan hogy nem lehet szakadt ruhában megjelenés, időnként reprezentálni kell.

Általában szülőktől, ismerősöktől kapok pár tízezret kölcsön. Egyre több a fizetésének számlám is.

A) Továbbtanulás. Akárhogy számolom, pár százezer Ft plusz (nem hiszek a youtube learning-ben), esetleges kiesés a munkából, új hely keresése, próbaidő kockázata...

B) Saját ingatlan kiadása. Sajnos ehhez is több 100 000-re lenne szükségem és rengeteg szabadidőre. Néhány renoválás, valódi "költözés", aztán ha sikerült kiadni/szálláshelyet indítani, akkor az adók...

C) Várni, hátha emelkedik a fizetésem, inflálódik az adósságom, aztán az infláció is majdcsak csökken és megáll az áremelkedés is, sőt pl az élelmiszerek ára akár csökkenhet is, sok otthoni főzéssel ez sokat számít.

D) Újabb hitelfelvétel, hogy legalább levegőhöz jussak, a hátralekaimat befizessem, esetleg költsek a B-re. Ez is kockázat, mert mi van ha nem emelkedik úgy a fizetésem még évekig.

Bármilyen tippek, észrevételnek örülök. Számítok a negatív kommentekre. Tudom, hogy sokan havi 40-ből élnek alapból. Jelenleg én is és nem kívánom senkinek.

2023. jan. 27. 23:20
1 2 3
 1/29 A kérdező kommentje:

fizetésének = fizetetlen

tippek = tippnek

2023. jan. 27. 23:22
 2/29 A kérdező kommentje:

Már látom előre a negatív kommenteket. A "várok, hogy nőjön a fizetésem" például természetesen nem úgy értendő, hogy addig malmozok, míg nem emelnek.

Aktív vagyok, előre dolgozok, amennyire lehet, a munka keretein belül képezem magam stb. Ha úgy alakul, próbálok több pénzt kialkudni, előrelépni, vagy váltani.

2023. jan. 27. 23:24
 3/29 anonim ***** válasza:
100%

Bar nem tudjuk mit dolgozol konkretan, vagy mihez ertesz ugy altalaban, de nekem ez a munka nagyon furan hangzik. En a helyedben keresnek egy masik allast.

Havi 400nettot keresel es abbol elmegy 160 magara a munkara. Gyakorlatilag a fizetesedbol 400-160= 240 ezret tudsz a tulajdonkeppeni megehetesedre forditani, plusz ahogy irod vannak egyeb jarulekos koltsegek (sajat auto fenntartasa, HO futese, ruhak). . Netto 240nel szerintem egy gyari munkas vagy egy Aldi penztaros is tobbet keres. Ha te 10 eve itt dolgozol es olyan valos jovedelemmel rendelkezel mint egy kezdo penztaros, en elgondolodnek, hogy mit varhatsz a kovetkezo 10 evtol.

2023. jan. 27. 23:39
 4/29 anonim ***** válasza:
92%
Milyen utazásra lehet elkölteni havi 160 ezret?
2023. jan. 28. 00:18
 5/29 anonim ***** válasza:
70%
Megszülném a porontyot, hogy ajándékká változzon a babahitel.
2023. jan. 28. 02:13
 6/29 anonim ***** válasza:
100%

Kocsi elad, munkahelyet váltasz, így máris 260e-rel kisebb az állandó költséged. Hogyha találsz olyan munkát a környéken, ami csak 140e-t fizet, már pluszban vagy és megspórolod az ingázási időt, nem alszol rendszeresen idegen helyen, több a szabadidőd.

Kocsi eladásból marad likvid pénzed, amellyel előtörleszthetsz, avagy kifizeted másokkal való tartozásod.

2023. jan. 28. 07:28
 7/29 anonim ***** válasza:
100%
Nonszensz 160 ezret költeni munkába járásra, ez hogy jön ki? Már azzal bejjebbb vagy, ha a környéken találsz 300 ezret fizető munkát, ahova el tudsz menni gyalog vagy biciklivel. Az a 400 ezer fizu nem is annyi, ha 160 élből kell a bejárásra, ezt nem is értem.
2023. jan. 28. 08:14
 8/29 anonim ***** válasza:
100%
Ma már rengeteg full time home office-os SSC-s munka van, máris megspórolnál 160 ezret havonta. Vagy pl kiadhatnád az egyik szobádat. Vannak hétvégi részmunkaidős home office-os munkák, én tavaly többet is láttam professionön.
2023. jan. 28. 08:30
 9/29 anonim ***** válasza:
76%

Igen, ez a 160 ezer iszonyat utazásra. El sem tudom képzelni hogy működik így. Ez biztos nem munkábajárás, hanem utazós munka, akkor meg úgy lenne korrekt, ha a munkáltató fedezné a költségeit. Ha nem teszi, szerintem az nem törvényes.

Vagy saját költségen ingázol sok száz kilométert külföldi munkába? Ahhoz meg a fizu nem annyi, hogy megérje.

Vagy esetleg valami saját vállalkozás, ahol bevállalsz ilyen nagyon messzire utazós, ottalvós munkákat? Mert akkor nagyon az az érzésem, hogy nem magadnak kellene könyvelni, de legalábbis néha összeülni egy rendes könyvelővel rendbe rakni a pénzügyeket.

2023. jan. 28. 09:11
 10/29 anonim ***** válasza:
75%

Költség csökkentés, kiadás racionalizalas.

Utána bevétel növelés.

2023. jan. 28. 09:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!