Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ez a százalékos nyugdíj...

Ez a százalékos nyugdíj kifizetés remélem csak a kis nyugdíjasoknak járt. Amúgy egy nyugdijas mire költ? Nincs hitel, kisgyerek, nagy rezsi, új ruhák, munkába járás.

Figyelt kérdés
2023. jan. 14. 05:30
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

"nem növi ki a ruháit minden évben"

Én is 12 évesen megálltam a növésben, de azért aki szeret ruházkodni, az akár szezononként vesz egy új cipőt, ruhát, van, aki többet is, mert pl. gyűjti a cipőt, fehérneműt, stb.

Fiatal és idős is van otthonülő, introvertált, meg szaladgálós, világlátós, társasági életet élős. Egy színházjegy átlagára 7-10 000 Ft, és az csak egy főre.

2023. jan. 14. 20:41
 12/17 anonim ***** válasza:

Én nyugdíjas koromba világot szeretnék látni. Legalább a környező országokba, de akár hazánkban is több helyre eljutni.

Az eddig ledolgozott évtizedeim alatt alig volt pihenésre időm, míg a gyerekeket neveltem, elláttam a családot.

Tervezem, hogy pont a nyugdíjas éveim alatt szeretnék végre élni.

Ja... az ejtőernyőzést is ki szeretném próbálni. Akár 60 évesen is.

Mire nyugdíjas leszek a legkisebb gyerekem még csak 17 éves lesz, egy tinire pedig igencsak sok pénz elmegy.

Anyagilag nincs leállás... :)

2023. jan. 15. 05:56
 13/17 A kérdező kommentje:

A nyugdijasok többsége nem világjáró, nem róluk irtam természetesen. Szomszédnéni pl halom pénzt tart otthon, láttam egy pillanatra, megsaccolni se tudom mennyi lehet.

Gyanitom hogy mivel szinte semmire se kell költeni napi szinten, otthon tartják a pénzt.

2023. jan. 15. 07:10
 14/17 A kérdező kommentje:
Ha meg szinhazba járó meg utazgat, miért is kéne emelni a nyugdiját? Szegényeket segítsük meg jaja.
2023. jan. 15. 07:13
 15/17 anonim ***** válasza:

"Ha meg szinhazba járó meg utazgat, miért is kéne emelni a nyugdiját? "

Ó Te jó Isten! Hát Te sem biztos, hogy jó helyen jártál iskolába. Ilyen felfogást...

Helló!

Azért, hogy nyugdíjat kapjak, évtizedeken át fizettem járulékot. Ez annak fejében jár. Te ezt tudtad? Nem segélyről beszélünk.

2023. jan. 16. 17:46
 16/17 A kérdező kommentje:
Helló agyoniskolázott! Ha jó nyugdíja van, amiért már megdolgozott ugyebár, minek is kell emelni? A dolgozó réteg meg 13 havi fizut se kap.
2023. jan. 18. 13:14
 17/17 anonim ***** válasza:

"minek is kell emelni?"

Te jól vagy?

20 évig ugyanakkora nyugdíjból tartsd el magad úgy, hogy az árak mennek felfele. Ahogy a fizetések is kénytelenek emelkedni, úgy a nyugdíjat is szükséges - amennyire lehet - reálértéken tartani.

Egyébként nem vagyok "agyoniskolázott", nekem ehhez a felismeréshez elég volt elvégeznem az általános iskolát.

Ha én sokat fizettem be a közösbe a keveset fizetőhöz képest, nyilván elvárom, hogy a nyugellátásom is több legyen hozzá képest.

Mint írtam a nyugellátás nem segély, hogy az kap, vagy az kap többet, aki - szerinted - rászorul. Ez egy több évtizedes befizetések utáni ellátás, aminek a meghatározott összegét befolyásolta az, hogy mennyit is fizettél be annak idején a közösbe. Minél többet, arányosan annál többet vehetsz ki a közösből. Remélem, hogy ez az igazságérzetedet azért nem bántja?

Aki kevesli a nyugellátását, annak van lehetősége 3 évente méltányossági emelést kérni.

"A dolgozó réteg meg 13 havi fizut se kap."

Ezt a 13. havi fizut, nyugellátást az életbe be nem vezettem volna. Látod ugye, hogy hova fajulnak általa a dolgok? Gyűlőlködés, irigykedés. Neked is sikerült ebbe a csapatba bekerülnöd.

A fizetés két fél megállapodásának kérdése, tehát ez egy üzlet. Én vallom, hogy ha valaki az átlagon felül teljesít a munkahelyén, kapjon jutalmat érte a munkáltatótól.

Az nem megbecsülés, ha mindenkinek adok jutalmat például csak azért, hogy meg ne sértődjön. Sértődjön csak meg, aztán gondolkodjon el azon, hogy ha jobban odateszi magát a munkához, jövőre talán ő fog kapni.

A nyugdíjasoknak sem 13. havit kéne adni. Ez csak szemfényvesztés, és olyanok dőlnek be neki, mint Te. Megfelelő összegű nyugellátást kellene biztosítani nekik, ami által létbiztonságot teremtenek és akkor nem lenne szükség külön kifizetésekre csak azért, hogy a kormány veregethesse a saját vállát, mert ő ugye nem csak a családokat menti meg, hanem a nyugdíjasokat is.

Ha nem vagy szűk látókörű, akkor ezt Te is észreveszed.

2023. jan. 19. 04:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!