Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Kisgyerekesek, hogyan éltek meg?

Kisgyerekesek, hogyan éltek meg?

Figyelt kérdés

Tudom, nemrég volt hasonló kérdés, de az eléggé átcsapott az ingatlan árak irányába.

Én sem a magasfizetésű családokra gondolok, hanem ahol mindkét szülő 250 ezer Ft körül vagy azalatt keres, ráadásul még albérlet/hitel is van. Hogyan tudtok spórolni? Mennyire kellett lentebb adnotok? Leírnátok, hogy mennyit kerestek és nagyjából mennyit költötök?

2022. dec. 13. 11:03
 1/9 anonim ***** válasza:

Mi ennyi körül keresünk, kb. 420-430 ezer a bevételünk (Kelet-Magyaroszág).

Szerencsére házunk van, mert évekig dolgoztunk külföldön, abból vettük valamennyi babaváró hitellel, de az most szüneteltetve van.

Így a rezsi, 1 kocsi tankolása, a kaja, plusz a gyerek (második úton) kiadásai a fixek. Ez úgy alakul, hogy kaja+háztartási cuccok kb. 100 ezer, rezsi előfizetésekkel kb. 50 ezer, tankolás mostantól az új árakkal kb. havi 45 ezer, gyereknek a pelenka+popsitörlő kb. 5 ezer (mosipelusos alapból), ez olyan 200 ezer.

De ezen kívül nyilván mindig van valami, ruhát, cipőt kell venni, elromlik a kocsi, játék ünnepekre, a házba is veszünk ezt-azt, szóval még havonta 50-100 ezer elmegy, változó. Így most havi 50-100 között tudunk félrerakni, ami sajna elég kevés, mert a házat szeretnénk újítani, de mire bármire összespórolunk...

Utazni, kaját rendelni már nyilván nem fér bele, ha pénzt akarunk félrerakni.

Hát, nem mondom, hogy nem vagyok ideges néha, hogy elszálltak az árak.....

2022. dec. 13. 11:34
 2/9 anonim ***** válasza:
68%

"ahol mindkét szülő 250 ezer Ft körül vagy azalatt keres"

Ahol a pár mindkét tagja ilyen vacakul keres, ott épeszű ember NEM VÁLLAL gyereket, mert nem engedheti meg magának!

2022. dec. 13. 12:05
 3/9 anonim ***** válasza:

2-es, akkor az elsőnek hogy sikerül? :Ő

Amúgy a hivatalos statisztika szerint a medián bér nettó 270 ezer(!), azaz az emberek fele ennyit vagy kevesebbet keres Magyarországon. És amúgy igen, Kelet-Magyarországon ez tök általános fizu, Debrecenben pl. hiába a második legnagyobb város itthon, 180-250 között kapnak jellemzően az átlagemberek.

De mégse látni, hogy fél Debrecen éhezik, tehát valahogy csak megoldják.

2022. dec. 13. 12:08
 4/9 anonim ***** válasza:
78%

#1 "kaja+háztartási cuccok kb. 100 ezer"

És mit esztek? Parizeres kenyeret meg csirkefarhátot? Csak mert két felnőttre a havi kaja, ha nem szemetet akartok enni, akkor legalább 120, de inkább 140 ezer manapság.

"Utazni, kaját rendelni már nyilván nem fér bele,"

Dettó, mint a tesómék. Megvan a 3 gyerek, megvan a CSOK-os új ház, de kijelentették, hogy "most legalább 5-7 évig nincs nyararlás, kirándulás". Tényleg jó élete lesz szegény gyerekeknek, ezért van értelme gyereket csinálni...

2022. dec. 13. 12:13
 5/9 anonim ***** válasza:

"2-es, akkor az elsőnek hogy sikerül? :Ő"

Úgy, hogy nem él, hanem csak túlél.

"a medián bér nettó 270 ezer"

Ez egy szomorú tény, de nem változtat azon, hogy nem kötelező gyereket vállalni minden áron.

"Debrecenben pl. hiába a második legnagyobb város itthon, 180-250 között kapnak jellemzően az átlagemberek."

Hmmm érdekes, debreceni vagyok, de minden ismerősöm többet keres ettől. Én ennyit utoljára 8 éve kerestem.

2022. dec. 13. 12:16
 6/9 anonim ***** válasza:
72%

"És mit esztek? Parizeres kenyeret meg csirkefarhátot"

??

A héten lesz pl. gombás-spenótos quesadilla rizzsel, borsós-tejszínes csirkemell, bolognai, indiai csípős lencseleves lepénnyel, székelykáposzta, tükörtojásos szendvics (ennyi jut hirtelen eszembe), ma megyünk a karácsonyi vásárba, úgyhogy ott fogunk enni kenyérlángost.

Mi menüterv alapján főzünk, tudatosan vásárolunk és ott, ahol a legjobban kijövünk, szóval nem érzem, hogy olyan sz*r kajákat ennénk. Parizert nem szoktunk, mert nem szeretjük.

És az, hogy most nem megyünk nyaralni 3-4-5 évig? Hát, a 1,5 éves még az újszülött gyerek biztos nem lesz ettől lelkisérült, ha most beleférne, két ilyen kicsi gyerekkel akkor sem mennénk túl messzire. Majd megyünk, ha picit nagyobbak lesznek, addigra kész a ház és jöhet más.

Nem látom, hogy a gyermektelen ismerőseim aztán hú, de gyakran nyaralgatnának.

2022. dec. 13. 12:23
 7/9 anonim ***** válasza:

Én is tudatosan vásárolok, amiből lehet, abból raktározok, amikor akció van, ősszel telepakolom a fagyasztót az olcsó zöldséggel-gyümölccsel. De ki a fenének van ideje minden nap főzni? Többnyire hétvégén annyi adagot főzünk, hogy az keddig elég, de van, hogy a kifőzdébe megyek le ebédért, mert épp nem értünk rá főzni.

Nyilván lehet menütervet készíteni és aszerint főzni, de elég macerás kigondolni előre, mihez is lesz kedvem 3-4 nap múlva. Inkább tartok itthon mindig a legfontosabb alapanyagokból, azt max a helyi boltba kell leugrani, ha valami mégsincs.

"Nem látom, hogy a gyermektelen ismerőseim aztán hú, de gyakran nyaralgatnának."

Hát, mert gondolom ők sem engedhetik meg maguknak. Részemről én úgy vagyok vele, hogy eleget ülök a munkám miatt, nekem muszáj évente legalább egyszer egy normális nyaralás, hogy kikapcsolódjak. Nekem többet ér, hogy szétnézek a világban, mintha lenne egy csilli-villi házam, amin mindig van valami tennivaló, szóval még a hétvégéken se tudnék pl a hobbimmal foglalkozni.

2022. dec. 13. 13:53
 8/9 anonim ***** válasza:

Én se főzök minden nap, 2-3 naponta szoktam előre elkészíteni a kajákat, általában kétszer esszük ugyanazt ebédre. Ennyi. Nem írtam, hogy mijdennap főzök.

Nekem a kértem a hobbim, én azzal szeretek foglalkozni, pont ezért lett hàzunk. Tudod, az emberek nem egyformák. Nyilván nyaralni is szeretek, voltam pár országban, de nem halok bele, ha pár évig nem megyek kisgyerekkel.

2022. dec. 13. 13:57
 9/9 anonim ***** válasza:
Valóban, nem vagyunk egyformák. Nekem a természetfotózás a hobbim. Épp ezért is szeretek utazni.
2022. dec. 13. 14:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!