Miért szokták a kisgyerekek megkínozni az állatokat?
Sok ilyenről hallani, kiszúrják a szemüket, agyonverik és egyéb még ezeknél is brutálisabb dolgok. Nagyon sok kisgyerek csinál ilyeneket, úgy, hogy a szüleik nem is tudnak róla. És miközben elkövetik, szinte sírnak a röhögéstől. A nyáron pl. olyat láttam, hogy kislányok békákat "cigiztettek" és azon röhögtek, hogy a brekkencseknek belenyomták a szájukba az égő cigit, a béka pedig úgy fulladt meg, hogy közben felfúvódott a teste. Ezek meg ezen röhögcséltek.
Mégis mi vezérli őket ezekben a tettekben? És mit lehet ez ellen tenni?
Hiába szólta rájuk, még ki is röhögtek, aztán folytatták tovább. :S Megverni nem mertem őket, mert biztos én húztam volna a rövidebbet. :S Olyat is hallani, hogy a kerítés mögül addig hergelik a kutyát, míg annak a dühtől kifordul a szeme stb.
Miért csinálják ezt? De még a "normális" gyerekek is? És mit lehet ez ellen tenni?
Borzasztó.
Szerintem nem kisgyerekek művelik ezt, illetve, akkor még nem kínzás a cél.
A kisgyerek még ismerkedik, illetve nem tud a kezeivel teljesen finoman bánni.
A szülők felelőssége, hogy elmondják, az állat is érez.
Erre nagy hangsúlyt kellene helyezni az iskolákban is, bár szerintem akkor már késő.
Az, hogy a szülő nem tud róla, nem mentség számára.
A gyerekeket egészen korán meg kell tanítani arra, hogy másnak is létjogosultsága van, nem csak az embernek.
Egyébként, erről jut eszembe, az állatkínzók hogyan bánnak embertársaikkal? hmm.
Tele van a média durvaaággal érzéketlenséggel. A videojűtékok nemkülönben. A társadalom is elfajzott: azt istenítik, aki minél jobban át tud gázolni másokon, hogy elérje a saját céljait.
Akkor meg miért csodálkozunk, hogy ezt az értékrendet a tévénm, videojátékon felnőtt gyerekek is átveszik? Aki emberekkel durva, kegyetlen, erőszakos, az még inkább az lesz a tehetetlen, védekezésre képtelen, kiszolgáltatott állatokkal is.
Na látom a bogaras kérdéssel már reagáltak is... :D
Hát, megállapítottam, az ember a legkorcsabb, legundorítóbb faj a földön. :@
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!