Hogyan hozhatnék össze legálisan minden naptári napon úgy négyezer forintot, ha nem érdekel sem a "karrier", sem a "vállalkozás" ?
A koldulás / kéregetés legális egyébként vagy szabálysértés?
Van még ezenkívül bármi ami működhet?
#12. A leszólítós jellegű koldulás szabálysértésnek számít, a "csendes" koldulás viszont legális (amikor nem szólítasz le senkit, csak mondjuk ülsz egy táblával).
185. §
(2) Aki közterületen vagy nyilvános helyen, olyan módon koldul, hogy a járókelőket, illetve a nyilvános helyen jelenlévőket pénz átadása céljából leszólítja, továbbá az is, aki házról házra, illetve lakásról lakásra járva kéreget, szabálysértést követ el.
Csináltam is egy tervet mióta kiírtam a kérdést!
Röhögni fogtok, de ennyi minden kijön ebből a kis napi pénzből.
Ha a havi végösszeget elosztjuk, négyezerötszáz forint körül jönnek ki a dolgok.
Ok, egyedül kaja nincs benne, de erre ott vannak a szociális boltok stb, nameg nem kell pazarolni és max ezresre átlagba ki lehet hozni naponta!
Egyébként van mögöttem 21 ledolgozott munkaév amiből úgy 6 évet elsikkasztottak a munkaadók, nem járéulékotak átvertek stb.
Legalább 5 piacképes szakmám van amivel holnap találhatnék állást, csak egyszerűen belefáradtam, elegem lett!
A legutlsó munkahelyem is 5 évig tartott, és abból két év a végén már ígérgetés volt, a járulékrendezéssel kapcsolatban, de csak az alvállalkozókat (stróman munkáltatók papíron) cserélgette a járulék befizetés helyett, meg a fizetésemelést ígérgette a munkaadó, így jogilag hülyére vett.
Egyébként van hol laknom és az a saját tulajdonom, csak komolyan meguntam ezt a semminek nézést amit a beosztottakkal művelnek, a másikfele meg az állam a vállalkozókkal.
Mondjuk olyan szakmám sajnos nincs amiből önállóan tudnék vállalkozni, vagyis lenne, csak kezdőként rizikósnak tartom szólóban a villanyszerelést vagy a társasházkezelést EV-ként.
Túl nagy felelősség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!