Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan hozhatnék össze legális...

Hogyan hozhatnék össze legálisan minden naptári napon úgy négyezer forintot, ha nem érdekel sem a "karrier", sem a "vállalkozás" ?

Figyelt kérdés

2023. jan. 13. 08:26
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem próbáltam de szerintem annyit simán össze lehet koldulni
2023. jan. 13. 09:29
 12/18 A kérdező kommentje:

A koldulás / kéregetés legális egyébként vagy szabálysértés?

Van még ezenkívül bármi ami működhet?

2023. jan. 13. 10:17
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

#12. A leszólítós jellegű koldulás szabálysértésnek számít, a "csendes" koldulás viszont legális (amikor nem szólítasz le senkit, csak mondjuk ülsz egy táblával).

185. §

(2) Aki közterületen vagy nyilvános helyen, olyan módon koldul, hogy a járókelőket, illetve a nyilvános helyen jelenlévőket pénz átadása céljából leszólítja, továbbá az is, aki házról házra, illetve lakásról lakásra járva kéreget, szabálysértést követ el.

2023. jan. 13. 11:04
 14/18 A kérdező kommentje:
Értem, és ha mondjuk közben halkan dúdolok, vagy imádkozok, esetleg szájharmonikázok? Az még belefér a nem zaklató módba?
2023. jan. 13. 14:03
 15/18 A kérdező kommentje:

Csináltam is egy tervet mióta kiírtam a kérdést!

[link]

Röhögni fogtok, de ennyi minden kijön ebből a kis napi pénzből.

Ha a havi végösszeget elosztjuk, négyezerötszáz forint körül jönnek ki a dolgok.

Ok, egyedül kaja nincs benne, de erre ott vannak a szociális boltok stb, nameg nem kell pazarolni és max ezresre átlagba ki lehet hozni naponta!

Egyébként van mögöttem 21 ledolgozott munkaév amiből úgy 6 évet elsikkasztottak a munkaadók, nem járéulékotak átvertek stb.

Legalább 5 piacképes szakmám van amivel holnap találhatnék állást, csak egyszerűen belefáradtam, elegem lett!

A legutlsó munkahelyem is 5 évig tartott, és abból két év a végén már ígérgetés volt, a járulékrendezéssel kapcsolatban, de csak az alvállalkozókat (stróman munkáltatók papíron) cserélgette a járulék befizetés helyett, meg a fizetésemelést ígérgette a munkaadó, így jogilag hülyére vett.

Egyébként van hol laknom és az a saját tulajdonom, csak komolyan meguntam ezt a semminek nézést amit a beosztottakkal művelnek, a másikfele meg az állam a vállalkozókkal.

Mondjuk olyan szakmám sajnos nincs amiből önállóan tudnék vállalkozni, vagyis lenne, csak kezdőként rizikósnak tartom szólóban a villanyszerelést vagy a társasházkezelést EV-ként.

Túl nagy felelősség.

2023. jan. 13. 14:21
 16/18 anonim ***** válasza:
így már érthető és korrekt , sajna ez ma Magyarország.
2023. febr. 14. 23:25
 17/18 NTBS ***** válasza:
Áruld a tested.
2023. febr. 15. 17:09
 18/18 A kérdező kommentje:
Majd a tiéd! Olcsón sokszor!
2023. febr. 16. 07:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!